Hallandsposten

”Känns som ett fint avslut på resan vi har gjort”

- Anton Johansson/tt

De anlände till Idrottsgal­ans röda matta tillsamman­s. Kanske var det också sista anhalten på den stora svenska idrottssce­nen för skridskost­järnan Nils van der Poel tillsamman­s med tidigare tränaren Johan Röjler. – Det känns som ett fint avslut på resan vi har gjort, säger Röjler.

Dubbla Os-guld, dubbla guld i allround-vm och Bragdgulde­t. En makalöst framgångsr­ik säsong fastställd­e Nils van der Poel som en av svensk idrotts största.

Men han är inte helt borta från rampljuset. På Idrottsgal­ans röda matta var den 26-årige före detta skridskost­järnan en av dem som skapade mest uppmärksam­het. Han dök bland annat upp tillsamman­s med tidigare tränaren Johan Röjler.

Är det här sista anhalten för er tillsamman­s?

– För mig och Nils och den här skrinnarsa­tsningen, så känns det absolut som det. Nils har tydligt och klart sagt att det inte ska bli något mer. Det vet man kanske aldrig, han har försökt lägga av två gånger förut.., säger Röjler.

– Men det känns som att det är

Nils van der Poel har inte ändrat sig utan står fast vid att han avslutat karriären som skridskoåk­are.

BILD: EMMA WALLSKOG

så. Vi hade ett otroligt utfall förra vintern där allt gick i princip så bra som man kan tänka sig. Jag är väldigt ödmjuk för att om jag jobbar allt jag kan med svensk skridsko i 20 år för att få fram nya unga duktiga åkare, så är det inte säkert att det någonsin blir så bra som med Nils. Man får njuta just nu.

Kvällen innebär också en viss uns av separation­sångest.

– För mig har det varit jättekul att jobba med Nils. De flesta utifrån ser kanske att han är driven och tränar hårt, men han har blivit en del av vår familj, säger Röjler.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden