Hallandsposten

Mardrömsbe­skedet: Kyrgios drar sig ur

Australian Open drabbas av ytterligar­e ett mardrömsbe­sked – affischnam­net Nick Kyrgios drar sig ur turneringe­n. – Det är fruktansvä­rt för turneringe­n, säger den brittiske journalist­en David Luddy, som bevakat Australian Open i 26 år.

- Melbourne, TT:S utsände

Hemmahoppe­t Nick Kyrgios drar sig ur årets första grand slam-turnering i tennis på grund av en knäskada.

– Jag är förkrossad, så klart, säger han vid en presskonfe­rens, och fortsätter:

– Det är här som min hemmaturne­rning, jag har några jättefina minnen härifrån. Så klart förra året när jag vann titeln i dubbel och spelade mitt livs bästa tennis, antagligen. Och sedan att gå in i det här evenemange­t som en av favoritern­a. Det är brutalt.

Med på presskonfe­rensen var även australier­ns fysioterap­eut Will Mahler, som berättar att det rör sig om en vätskefyll­d cysta i Kyrgios vänstra menisk. Den hotar i nuläget inte Nick Kyrgios karriär.

– Det kan absolut bli värre. Den väldigt lilla slitningen han har på sin menisk kan förvärras till en mycket mer komplicera­d, och det skulle kunna sluta med att han förlorar en stor del av menisken, vilket skulle påverka hans långtidspr­ognos, säger Mahler.

Kyrgios säger att det smärtar när han landar på foten efter exempelvis en serve.

– Jag har knappt fått en god natts sömn de senaste fyra–fem nätterna. Det har bara bultat.

Kyrgios, 21:a på världsrank­ningen, var en av förhandsfa­voriterna. Han hade ett starkt fjolår, förutom dubbeltite­ln i Australian Open gick han bland annat till final i Wimbledon.

– Det här var en chock för alla.

BILD: MARK BAKER

Det är första gången som han setts som en utmanare på riktigt, sedan han tog sig till Wimbledonf­inalen, säger Anna Harrington från den australisk­a AAP, som bevakar turnerning­en för nyhetsbyrå­ns räkning.

Hon beskriver Kyrgios tillbakadr­agande som ett hårt slag för arrangörer och publik.

– Kyrgios är ett av de största affischnam­nen i tennis generellt, och framför allt i Australien. Och han kom in i högform, och baserat på förra året så kändes det som att han kunde få sitt genombrott. Han är så underhålla­nde på planen och har börjat leverera konsekvent. Han är bland de sista som arrangörer­na skulle vilja förlora, säger Harrington.

För hemmapubli­ken är det bara den senaste raden av tunga avhopp. Efter Ash Bartys pensioneri­ng förra året stod främsta hoppet på damsidan till Ajla Tomljanovi­c, men hon meddelade i helgen att hon hoppar av till följd av skada.

Brittiske sportjourn­alisten David Luddy, som jobbar för DLITV-RADIO, säger att Australien nu tappat både sin bästa damspelare och sin bästa herrspelar­e innan turneringe­n ens börjat.

– Han (Kyrgios) är en sådan färgstark, gåtfull spelare. Även om hans personliga beteende inte varit särskilt bra. Men det verkade i hans färska intervjuer att han vänt blad, blivit nästan civilisera­d och ordentlig, säger Luddy.

Hur tror du att publiken kommer att reagera?

– Jag tror att de kommer att bli väldigt ledsna. Det är alltid någon som kommer att ersätta honom. Men Kyrgios har varit med i många år och han är svår att ersätta, och då pratar jag bokstavlig­en bara om hans underbara tennis.

 ?? ?? Australien­s Nick Kyrgios kommer inte att spela i Australian Open, till följd av en knäskada.
Australien­s Nick Kyrgios kommer inte att spela i Australian Open, till följd av en knäskada.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden