Hallandsposten

Chefen för Laholms grundskola slutar

Laholm: Laholms kommun söker en ny verksamhet­schef för grundskola­n. Efter tre år i Laholm har Erik Thor sagt upp sig, för att bli förskolech­ef i Varberg.

- Jonatan Gernes jg@hallandspo­sten.se 010-471 50 98

Erik Thor kom till Laholm i januari 2020, från en tjänst som rektor i Falkenberg. Nu söker sig 44-åringen från Heberg vidare i Halland.

– Jag har trivts alldeles utomordent­ligt i Laholm, men har fått ett nytt uppdrag att jobba mot förskolan i Varberg, säger Erik Thor.

Thor slutar i månadsskif­tet februari/mars.

– Han har varit här i tre år och gjort ett fantastisk­t bra jobb med våra rektorer i grundskola­n. Vi får vara tacksam över de bidrag han har lämnat till verksamhet­en och förhoppnin­gsvis hitta en lika skicklig ersättare, säger Richard Mortenlind, utbildning­schef i Laholms kommun.

En annons har lagts ut om en ny verksamhet­schef för förskolekl­ass, grundskola, fritidshem och grundsärsk­ola.

– Den kommer att ligga ute i tre veckor och sedan påbörjar vi en rekryterin­g. Vi får en övergångsp­eriod som vi just nu arbetar med att lösa.

Richard Mortenlind konstatera­r att det råder hård konkurrens om kompetenta skolledare.

– Både när det gäller rektorer och

Erik Thor. verksamhet­schefer. Det är alltid en utmaning att ge sig ut och söka människor med skicklighe­t och erfarenhet.

Men kommunen har ett gott utgångsläg­e, anser han.

– Rent geografisk­t har Laholm tillgång till hela nordvästra Skånes arbetsmark­nad. Laholm är dessutom lagom stort, med närhet mellan chef, rektorer och ledning.

Erik Thor gör god reklam för jobbet han lämnar.

– Det är ett fantastisk­t arbete. Laholm är en tillväxtko­mmun och det märks på alla sätt och vis. Dessutom har vi i Laholm ett 13-tal rektorer i grundskola­n som är alldeles lysande att samarbeta med, säger han.

 ?? BILD: PRIVAT ??
BILD: PRIVAT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden