Hallandsposten

”The last of us”

-

Manusförfa­ttaren Craig Mazin och svenske regissören Johan Renck gjorde hyllade Hbo-dramat ”Chernobyl” tillsamman­s. Nu har Craig Mazin gått vidare och ligger bakom manuset till vårens stora zombieseri­e ”The last of us”, baserat på det storsäljan­de, apokalypti­ska tv-spelet med samma namn. Här följer vi Joel (Pedro Pascal) som tillsamman­s med 14-årige Ellie (Bella Ramsey) vandrar genom ett postapokal­yptiskt USA efter att den moderna civilisati­onen ödelagts av en aggressiv svampinfek­tion. Premiär 16 januari.

”Litvinenko”

Ett tjugotal ryska oligarker har avlidit under mystiska omständigh­eter sedan Vladimir Putin inledde sitt vansinnesk­rig mot Ukraina förra året. Ingen kan längre lita på den ryske presidente­ns ord. Men när regimkriti­kern och tidigare Kgb-översten Alexander Litvinenko mördades i London 2006 var det länge oklart om Putin även låg bakom det dödsfallet. Här spelas den döende Kgb-officeren av David Tennant (”Broadchuch”, ”Dr Who”). Premiär 17 januari.

”Munich games”

Se till att ha undertexte­n påslagen när ni drar igång ”Munich games”. Här snackas det arabiska, hebreiska, tyska och engelska, om vartannat och i ett jäkla tempo. Men så är det också det fartfyllda israeliska agentdrama­t ”Faudas” manusförfa­ttare Michal Aviram som ligger bakom ”Munich games”. Handlingen kretsar kring en vänskapsma­tch i fotboll

David Tennant i ”Litvinenko”.

I ”Munich games” är det språkrikt.

”Fauda” säsong 4 ”Padeldrömm­ar” BILD: SVT

mellan Tyskland och Israel som hotar att gå väldigt, väldigt snett. Premiär 18 januari.

Serien ”Faudas” skapare och huvudrolls­innehavare Lior Raz är tillbaka som den hemliga Mossad-agenten Doron Kavillio. Serien bygger på Lior Raz och medskapare­n Avi Issacharof­fs personliga erfarenhet­er från Israels försvarsst­yrkor och kanske är det därför som ”Fauda” präglas av sådan nerv och högoktanig spänning, även i de stunder när Doron och hans grupp inte rör sig undercover på de ockuperade områdena. En bonus också för att serien inte förenklar konflikten mellan israeler och palestinie­r. Premiär 20 januari.

TV4:S nya humorserie med Björn Gustafsson i Will Ferrell-friss, Erik Haag och Arantxa Álvarez i huvudrolle­rna ligger antingen helt fel i tiden – det slår igen padelhalla­r över hela landet just nu – eller så är detta precis vad svenska folket behöver och vill titta på just nu. Befarar det ena (förhandsti­tten var inte sådär superlovan­de) men hoppas verkligen på det andra. Premiär 20 januari.

 ?? BILD: HBO ?? ”The last of us” är baserat på succéspele­t med samma namn. Pedro Pascal spelar Joel som vandrar genom ett postapokal­yptiskt USA.
BILD: HBO ”The last of us” är baserat på succéspele­t med samma namn. Pedro Pascal spelar Joel som vandrar genom ett postapokal­yptiskt USA.
 ?? BILD: TV4 ?? Björn Gustafsson och Erik Haag i ”Padeldrömm­ar”.
BILD: TV4 Björn Gustafsson och Erik Haag i ”Padeldrömm­ar”.
 ?? BILD: VIAPLAY ??
BILD: VIAPLAY
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden