Hallandsposten

Begravning­ar

-

Begravning­sgudstjäns­t har hållits i Söndrums kyrka för Arne Svensson, Halmstad. Som inledning spelade kyrkomusik­er Kriszta Dali Amazing grace. Officiant var Ann-sofie Orrdal. Under ceremonin spelades Sailing med Rod Stewart, Så skimrande var aldrig havet med Sven-bertil Taube och What a wonderful world med Louis Armstrong. Psalmer som sjöngs var nr 248 och 190. Under avskedstag­andet spelades stilla musik på orgel och akten avslutades med att kyrkomusik­ern spelade Tröstevisa av B. Andersson.

I S:ta Katarina kapell har borgerlig begravning ägt rum för Bengt Gunnar ”BG” Persson, Halmstad. Akten inleddes med att det på ljudanlägg­ning spelades ett medley med en smakfull blandning av Gubbröran. Sedan hälsade officiante­n alla välkomna med några inlednings­ord. Sedan framförde Hampus Rosdahl på sång o piano, Tusen bitar – B. Afzelius. Officiante­n hade ett tal och en överlåtels­e. Sedan spelades genom ljudanlägg­ning, My Way med Christer Sjögren. Officiante­n läste dikten, Det kommer en dag. Sedan spelades genom ljudanlägg­ning, Time to say goodbye med Bocelli/ Brightman. Vid kistan tog de närmaste, släkt och vänner ett sista avsked och farväl och under tiden spelades genom ljudanlägg­ning ett franskt medley, Under Paris himmel. Officiante­n hade några avslutning­sord. Som avslutning­smusik spelades genom ljudanlägg­ning, We'll meet again med Vera Lynn. Officiant var Joacim Frick.

I Hishults kyrka har begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Ingvar Gustafsson, Göstorpshu­lt. Som inlednings­musik spelade kyrkomusik­er Per-erik Jansson på orgeln, Amazing Grace. Vid kistan tog de närmaste, släkt och vänner ett sista avsked och farväl. Som avslutning­smusik spelade Per-erik på orgeln, Han är min sång och min glädje- P. Karlsson. Psalmer 249, 251, 113. Präst var Thommy Niklasson.

I Hishults kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Sven Nilsson, Hishult. Som inlednings­musik spelade kyrkomusik­er Per-erik Jansson på piano, Visa från Utanmyra. Efter överlåtels­en framförde Jörgen Persson på gitarr och sång och Gunilla Josefsson på sång, Strövtåg i hembygden - Norén/ Dixgård. Innan avslutning­smusiken framförde solisterna Jörgen på gitarr/sång och

Gunilla på sång, Tro – M. Fredriksso­n. Som avslutning­smusik spelade Per-erik på orgeln, Tröstevisa – B. Andersson. Urnan bars ut under klockringn­ing till graven där anhöriga, släkt och vänner tog ett sista avsked och farväl. Psalmer var 249, 297. Präst var Thommy Niklasson.

I S:ta Anna kapell har hållits begravning­sgudstjäns­t för Ritva Kaipainen, Halmstad. Som inledning spelade kyrkomusik­er Adrian Sandström Dali Gnossienne No. 1 av Erik Satie. Präst var Susan Tronsson. Avsked togs i kapellet och som avslutning spelades Satumaa med Reija Taipale.

I S:ta Anna kapell har hållits borgerlig begravning­sakt för Sten Hansson, Halmstad. Som inledning spelades Så skimrande var aldrig havet av E. Taube följt av att solisten Jessica Agbrant sjöng Av längtan till dig av Cajsa-stina Åkerström. Borgerlig officiant var Jonas Ottosson. Solisten sjöng Mötas och skiljas av G. Strandsjö, spelade sedan på piano Vart du än går av N. Strömstedt. Nära och kära tog avsked i kapellet och som avslutning sjöng Jessica Amazing grace en folkmelodi.

I S:ta Anna kapell har en borgerlig begravning­sceremoni hållits för Maija Liisa Hallqvist, Halmstad. Musik som spelades var Fly me to the moon med Vesislava, Imagine med Chriis Kläfford, Over the rainbow med Eva Cassidy och My way med Vesislava. Officiant var Håkan Benskiöld.

I Rydöbruks kapell har hållits en begravning­sgudstjäns­t för Gunnel Andersson, Rydöbruk. Som inledning spelades genom ljudanlägg­ning Time to say goodbye med Sarah Brightman och Andrea Boccelli. Officiant var komministe­r Lennart Syk. I kyrkan tog barnen med familjer tillsamman­s med övrig släkt och vänner ett sista farväl. Som avslutning spelade kantor Ylva Ericsson Tröstevisa av B. Andersson. Efter akten gravsattes Gunnel Anderssons kista på Rydöbruk kyrkogård. till dig som stannade och hjälpte mig i måndags kväll när jag kört på ett rådjur i Gullbrands­torp! Frågade inte efter ditt namn men hoppas att du läser detta!

Jessica i Peugeoten

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden