Hallandsposten

Nu vill Dahlström ta revansch i HBK: ”Mycket mer att ge”

-

Revanschsu­gen! Så beskriver Halmstads BK:S Villiam Dahlström med ett ord känslan inför säsongen 2023. – Ja, det var fantastisk­t att vi lyckades ta oss tillbaka till Allsvenska­n. Men för egen del hade jag velat göra betydligt fler poäng och vet att jag har mycket mer att ge, säger den 25-årige anfallaren som klev av träningen i samspråk med – Joseph Baffoe, där parterna nu, trots allt, tycks närma sig.

Villiam spelade två år med Gustav Granath i Degerfors.

I säsongspre­miären mot Öster bildar han anfallspar med brorsan Viktor med den tredje brodern Villiam till höger på mittfältet.

– Sedan har jag ”avverkat” alla bröderna Granath även om jag och Gustav inte spelade så nära varandra på planen, skrattar Villiam och avser att den sistnämnde var mittback.

Dahlström kom som en prestigevä­rvning inför fjolåret från Degerfors, där succésäson­gen 2020 med tio mål och tio assist hade följts av ett skadedrabb­at 2021.

Men i HBK ville det inte lossna för Villiam. Bara två mål och två assist på 23 matcher varav tolv från start, där han som så småningom tappade sin ordinarie plats för Alexander Johansson.

– Man får ha respekt för att det ibland tar längre tid än man hoppats och trott att komma till en ny klubb. Det var ju ett nytt spelsätt, men också mycket stolpe ut i stället för stolpe in. Så jag kan rabbla upp en hel rad målchanser i huvudet där det i normala fall hade varit mål.

Sadat Karim och Mikael Boman har lämnat, men i stället har Superettan­s skyttekung Viktor Granath från Västerås SK, Norrettans skyttekung Naeem Mohammed från Sandviken samt Lorent Mehmeti tillkommit på anfallssid­an.

– Visst blir det tuffare konkurrens, men det är bara inspireran­de, säger Villiam som även kan tänka sig ”tia-rollen” i en 4–3–1–2-uppställni­ng.

– Ja, visserlige­n spelade jag väl bara en match där i fjol och måste träna mer på det i så fall. Men jag har spelat i en liknande roll tidigare så jag känner mig bekväm i alla tre offensiva rollerna.

Att få börja matchen ihop med Viktor Granath ser han också fram emot:

– 24 mål i Superettan är oerhört imponerand­e så får han ett läge i boxen sätter han det. Annars är vi ju ganska lika i spelstilen och ingen är ju en uttalad targetspel­are, vilket borde göra det svårare för motståndar­na att läsa. Sedan är ju tanken att ”Alle” (Alexander Johansson) också ska komma in och det ska bli kul eftersom vi knappt spelade ihop i fjol. Först var det ju han som ersatte mig och sedan var det jag som ersatte honom.

HBK:S manager Magnus Haglund

 ?? BILD: JARI VÄLITALO ?? Villiam Dahlström och Joseph Baffoe i samspråk efter Hbk-träningen där Dahlström är revanschsu­gen efter fjolåret och Baffoe ännu inte bestämt sig även om han närmat sig en fortsättni­ng.
BILD: JARI VÄLITALO Villiam Dahlström och Joseph Baffoe i samspråk efter Hbk-träningen där Dahlström är revanschsu­gen efter fjolåret och Baffoe ännu inte bestämt sig även om han närmat sig en fortsättni­ng.
 ?? ?? Alexander Johansson startar på bänken, men lär komma in och pratar här anfallsspe­l med managern Magnus Haglund.
Alexander Johansson startar på bänken, men lär komma in och pratar här anfallsspe­l med managern Magnus Haglund.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden