Hallandsposten

Kända komiker har köpt hus nära Vallarnas scen

Jeanette Capocci och Mikael Riesebeck har flyttat till Falkenberg och ska enligt HP:S källor vara med på Vallarna i år. – Det är här vi hör hemma, säger småländska­n ”Nettan”.

- Martin Erlandsson martin.erlandsson@hallandspo­sten.se Johan Hammerby jh@hallandspo­sten.se 010-471 51 87

Sommaren 2006 spelade Mikael Riesebeck och Jeanette Capocci mot varandra i ”Söderkåkar”-bearbetnin­gen ”Brännvin och fågelholka­r” på Vallarna. I komedin utvecklade­s en romans mellan rollfigure­rna Albin och Maj-britt, och även vid sidan av scenen växte kärleken.

Drygt 16 år senare har samboparet köpt hus ihop i Falkenberg, på krypavstån­d till teatern där de enligt uppgift (se faktaruta) ska spela mot varandra igen till sommaren.

– Idén att flytta hit kom redan för 12–13 år sedan, men vi är lite veliga båda två. Varje gång vi har bott här på sommaren har vi nästan gått in i en slags depression när vi har åkt härifrån. Vi tänker att vi ska bli gamla här, säger Jeanette Capocci, som växte upp i småländska Markaryd, men gick på Sturegymna­siet i Halmstad.

– Vi gillar närheten till havet, men hade inte förstått hur fint det är i centrum. Min syster bor i Halmstad och det är också en anledning till att vi flyttar hit.

Mikael Riesebeck har rötterna i en liten by utanför Grimsås i Västergötl­and, bara elva mil från Falkenberg, men kunde inte ha kvar bondgården han växte upp på.

– När vi blev ett par var jag beredd att flytta till ”Nettan” i Halmstad, men hon ville testa Stockholm och där blev vi kvar. Nu blir det skönt att slippa resa och packa upp sitt bohag i tre månader varje år, säger ”Micke”, som förutom att stå

Två buskisstjä­rnor i en buske på Vallarna.

på scen även jobbar med specialeff­ekter för film och tv, exempelvis i egna serien ”Jonson & Pipen”.

I höstas hittade paret ett hus på 230 kvadratmet­er byggt på 1960-talet och på gångavstån­d från Vallarnas friluftste­ater. Där bor de sedan i mitten av december med sin tioåriga dotter och familjens senaste tillskott, en katt från Heberg.

– Det kan inte bli sämre läge egentligen, när det är svårt att sälja sitt eget och räntorna går upp och elen är historiskt dyr. Vi älskar vårt hus och har känt oss hemma sedan dag två, säger Jeanette.

”Nettan” och ”Micke” spelade mot varandra första gången på Vallarna 2001, som affärskvin­nan Inga Olsson respektive mesen Lennart Kristersso­n. I recensione­n skrev jag bland annat: ”Jeanette Capocci och Mikael Riesebeck övertygade som det unga blivande kärlekspar­et” och ”I den första aktens två roligaste scener spelar Riesebeck mot Jeanette Capocci, som också debuterar på Vallarna”.

Året efter slutade det med bröllop på scen.

– Ja, men då gifte jag ju mig med Annika (”Andersson” Korenado), skrattar ”Micke”.

Bröllop i verklighet­en har det funnits planer på länge, precis som med flytten, men utan resultat.

– Vi skyller på att Annika har kommit emellan, skojar ”Nettan”.

Annika Korenado är bara en av många komikerkol­legor i Falkenberg som Riesebeck och Capocci kan tänkas samarbeta med när de inte står på Vallarnas scen eller turnerar med buskisen. Det finns ju förutom Falkenberg­revyn (som driver stadsteate­rn) bland annat krogshower i Ullared och på Harrys i Falkenberg på vintern och planer på en motsvarigh­et på Societén i Varberg.

– Det känns enklare i Falkenberg eftersom man bara är ett telefonsam­tal bort från någon som har en lokal. I Stockholm kände man alltid, ”Vad börjar vi nysta i det här då?”, och så orkar man inte, förklarar Mikael.

Jeanette har dessutom en gymnasievä­n och kollegan från gruppen Kompani Sture i Halmstad – Anna-karin Palmblad (gift med ståupparen Thomas Petersson).

– Falkenberg är ett verkligen humormecka, så vi ser massor av möjlighete­r till samarbeten, säger ”Nettan” Capocci.

Men först fortsätter de att spela förra årets buskis ”Alla tiders Åsa-nisse” på Lisebergst­eatern den 24 februari till och med den 2 april.

Uddevallas­onen Thomas Stenströms karriär sträcker sig ett drygt årtionde tillbaka, sedan debutplatt­an 2012. Det stora genombrott­et kom med låten ”Slå mig hårt i ansiktet” 2014. Den blev nominerad till årets låt både på Grammisgal­an och P3 Guld.

2020 kom ytterligar­e en låt som har blivit flitigt spelad. Till Cancerfond­ens reklamkamp­anj gjorde han ”Ser du månen där du är i kväll?”, som byggde på den klassiska låten ”Auld lang syne”.

Året efter medverkade han i ”Så mycket bättre” som en av två fasta artister i huset, tillsamman­s med Melissa Horn.

"Året efter medverkade han i ”Så mycket bättre” som en av två fasta artister i huset, tillsamman­s med Melissa Horn.

2022 gjorde han konserter på både Scandinavi­um och Avicii arena, och nu 2023 kommer han till Halmstad och gör han sin debut i Tylösand. Onsdag den 12 juli ställer han sig på Solgårdens scen på Hotel Tylösand.

I sommar ska även Wilmer X och Nationalte­aterns rockorkest­er spela i Tylösand, den 26 juli. Den 23 kommer Johan Glans, men då kan man nog förvänta sig lite mer standup än musik. Men man vet aldrig.

Andra sommarkons­erter inkluderar två spelningar 7 och 8 juli med Gyllene tider på Brottet, samma spelplats där även Håkan Hellström uppträder. Hans konsert äger rum den 22 juli.

 ?? BILD: HÅKAN JOHANSSON ?? 46-åriga Mikael Riesebeck och Jeanette Capocci har numera gångavstån­d till en av sina arbetsplat­ser, Vallarnas friluftste­ater.
BILD: HÅKAN JOHANSSON 46-åriga Mikael Riesebeck och Jeanette Capocci har numera gångavstån­d till en av sina arbetsplat­ser, Vallarnas friluftste­ater.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden