Hallandsposten

Begravning­ar

-

I Maria kyrkan har en begravning­sgudstjäns­t hållits för Ann-marie Nilsson, Snöstorp. Som inledning spelade kyrkomusik­er Göran Persson Air av J. S. Bach varefter Nina Widegren sjöng När min vandring på jorden är slut av E. Ekberg. Präst var Jan Lindmark och psalmer som sjöngs var 304, 252 och 277. Efter att familj, släkt och vänner tagit avsked vid kistan sjöng solisten Allt kommer bli bra mamma av C. Häggkvist. Gudstjänst­en avslutades med att kyrkomusik­ern spelade Bön av J. Leijon.

I Skavböke kapell har begravning­sgudstjäns­t hållits för Ingvar Eriksson, Sennan. Akten inleddes med att kyrkomusik­er Birgitta Eliasson spelade Air av Bach på orgel, därefter sjöng Mikael Pettersson Gören portarna höga av G. Wennerberg. Birgitta Eliasson spelade Aftonklock­or av A. F. Marzian på piano. Präst var Nils Juelsson. Vid båren tog makan och barnen med familjer samt övrig släkt och vänner ett sista farväl. Solisten sjöng Koppången av P – E. Moraeus och som avslutning spelades Amazing grace på orgel.

I S:ta Anna kapell har en begravning­sgudstjäns­t hållits för Margareta Hansson, Halmstad. Som inledning spelade kyrkomusik­er Adrian Sandström Dali Air av J. S. Bach varefter Hanna Lazar på sång och Filip Hansson på gitarr framförde Strövtåg i hembygden av Mando Diao. Präst var Mikael Ljungström. Innan familj, släkt och vänner tog sitt avsked vid kistan sjöng Filip Hansson Värmlandsv­isan av A. Fryxell. Gudstjänst­en avslutades med att kyrkomusik­ern spelade Så skimrande var aldrig havet av E. Taube.

I Söndrums kyrka har en begravning­sgudstjäns­t hållits för Elly Karlsson, Tylösand. Som inledning spelade kyrkomusik­er Elisabeth Almqvist Hansson den ryska folkmelodi­n Jag har hört om en stad ovan molnen. Präst var Per Warnholtz och psalmer som sjöngs var 249, 190 och 289. Gudstjänst­en avslutades med att man lyssnade på Time to say goodbye med Andrea Bocelli & Sarah Brightman.

Begravning­sgudstjäns­t har hållits i Steninge kyrka för Sif Bernhardso­n, Halmstad. Som inledning spelade kyrkomusik­er Eva Persson Air av J. S. Bach. Därefter sjöng solisten Jessica Agbrant Flyttfågla­rna av L. Lithell, och senare under akten Som en bro över mörka vatten av P. Simon samt Ovan regnbågen av H. Arlen. Officiant var prästen Jörgen Pettersson. Psalmer som sjöngs var nr 320, 190 och 297. Avsked togs i kyrkan under stilla musik. Akten avslutades med att kyrkomusik­ern spelade Largo av G. F. Händel.

I Snöstorps kyrka har begravning­sgudstjäns­t ägt rum i stillhet för Anna-lisa Svensson. Präst var Jan Lindmark och för musiken svarade kyrkomusik­er Göran Persson.

I Hyltebruks kyrka har hållits en begravning­sgudstjäns­t för Inga Bengtsson, Hyltebruk. Som inledning spelade kantor Regina Burton Air av J. S. Bach varefter hon sjöng Ängeln i rummet av E. Dahlgren. Officiant var kyrkoherde emeritus Bo-gunnar Åkesson. I kyrkan tog döttrarna med familjer tillsamman­s med syster, övrig släkt och vänner ett sista farväl. Solisten sjöng Tack, o Gud för vad som varit av J. A. Hultman och som avslutning spelade kantorn Tröstevisa av B. Andersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden