Hallandsposten

Guldhjälte­ns tuffa start som proffs – borta länge

Han hann spela en seriematch för nya proffsklub­ben i Nederlände­rna. Sedan slet landslagss­pelaren Alfred Brink, 22, sönder menisken och tvingades till operation. – Det var ingen självklarh­et att jag skulle få stanna kvar, säger han.

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Alfred Brink har några omtumlande år bakom sig.

Först rök korsbandet förra sommaren under ett landslagsl­äger, men passaren var tillbaka lagom till att Hylte/halmstad säkrade sitt tionde Sm-guld i april i fjol.

En månad senare skrev han på sitt första proffskont­rakt och flyttade till nederländs­ka toppklubbe­n VC Limax som gör andra säsongen i högsta ligan Eredivisie.

Men efter första matchen mot Taurus i början av oktober skadade sig Brink under en träning.

– Det klickade bara till i knät. Först visste jag inte vad det var och tänkte att f-n bara det inte är korsbandet igen. Det var mentalt riktigt tufft ett tag där så därför var det skönt att det ”bara” var menisken, säger Alfred Brink.

Efter att ha gjort operatione­n åkte Brink hem till Halmstad för att köra rehab hos sjukgymnas­ten Simon Bakkioui.

– Det var ingen självklarh­et att jag skulle få stanna kvar i Limax, men klubben förstod att jag var en hårt jobbande kille och har varit väldigt stöttande. Jag tycker ändå att det har varit bra för huvudet att vara hemma och få hjälp, tycker Alfred Brink.

Förra helgen gjorde han comeback och hoppas nu ha haft sin beskärda del av skador.

– Jag får hålla knät under kontroll och försöka hjälpa laget i de 5-6 matcher som återstår av grundserie­n. Målet är att komma i form till slutspelet, dit de sex bästa lagen tar sig.

Limax ligger tvåa i tabellen – en poäng bakom ledande Simplex – och drömmer om att för första gång

ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON

en bli holländska mästare.

Brink bor fortfarand­e på hotell i Herten utanför Roermond i sydöstra hörnet av Nederlände­rna och har bara en kvart med bil till Maaseik där Belgiens toppklubb nummer ett huserar.

– Sedan har jag bara knappt två timmar till Max (Pettersson, som spelade tillsamman­s med Alfred i Hylte/halmstad förra säsongen) i Aalst i Belgien. Jag har varit och hälsat på honom. Han har också varit skadad och blivit omvandlad till libero, men gjort det ganska bra.

Även Lucas Gustafsson, som precis som Brink lämnade H/H för Nederlände­rna har lyckats fint i nykomlinge­n Kaas Huizen och toppar blockligan i Eredivisie.

 ?? ?? Glädjen blev inte beständig. Alfred Brink, som förra våren firade Sm-guld med Hylte/halmstad, har fått en mindre rolig start på nya karriären som proffs i Nederlände­rna.
Glädjen blev inte beständig. Alfred Brink, som förra våren firade Sm-guld med Hylte/halmstad, har fått en mindre rolig start på nya karriären som proffs i Nederlände­rna.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden