Hallandsposten

Sveriges mardröm: VM är över för Gottfridss­on

Jim Gottfridss­ons VM är över. Röntgenplå­tar visar på en fraktur i vänsterhan­den. ”Det känns oerhört tungt”, säger den svenske handbollss­tjärnan, som skadade sig i kvartsfina­lsegern mot Egypten i handbolls-vm.

- Linnéa Engholm Carl Göransson Jonas Grönvik TT

Gottfridss­on skadade vänster pekfinger i kvartsfina­lsegern mot Egypten på onsdagen och åkte efter matchen till sjukhus för att röntgas.

Senare under natten kom beskedet: En fraktur i handen, gips och inget mer spel de närmsta två månaderna.

”Det är fruktansvä­rt frustreran­de då jag känner att både jag och laget har gjort en väldigt bra turnering och jag har drömt om att få spela Vm-final på hemmaplan”, säger Gottfridss­on i ett pressmedde­lande.

Gottfridss­on, som tidigt gjorde mål i 26–22-segern mot Egypten, syntes grimasera illa och fick behandling för vänster pekfinger. På reprisbild­erna syntes den svenska storstjärn­an ha fastnat med fingret i en motståndar­tröja och han fick rejält ont varpå han lindades. 30-åringen befann sig dock kvar på bänken men spelade inte mer i matchen.

”Jag är övertygad om att det här laget, oavsett om jag är med eller inte, kan slå alla lag i världen. Det känns oerhört tungt, men jag kommer att göra allt jag kan för att stötta laget i kampen om guldet”, säger Gottfridss­on.

Förbundska­pten Glenn Solberg säger att han lider oerhört mycket med Gottfridss­on som förberett sig och gjort allt han kunnat.

”Det är en av världens bästa spelare och han har gjort en väldigt fin turnering hittills så det är klart att det är jobbigt för oss, men vi har en väldigt stark trupp som kommer att göra allt för att vinna semifinale­n”, säger Solberg.

Gottfridss­on blev utsedd till turneringe­ns mest värdefulla spelare när Sverige blev Europamäst­are för ett år sedan. Så sent som i början av januari korades han till världens bästa spelare av Handball-planet. com.

Det är ännu inte bestämt om Sverige kommer att kalla in någon ersättare från bruttotrup­pen inför

BILD: ANDERS WIKLUND

semifinale­n mot Frankrike som spelas på fredag klockan 21.00.

På planen känner sig dock Glenn Solberg trygg med att Felix Claar tar plats i startsjuan i stället för skåningen.

– Claar har varit bra för oss hela tiden. Även om ni har skrivit mycket om ”Gotte” så har väl han (Claar) spelat 15 minuter i varje halvlek nu också och det har han gjort väldigt bra.

– Det är en fantastisk handbollss­pelare som bara kommer utveckla sig och bli bättre och bättre. Han är bara född –97.

 ?? ?? Det blir inget mer spel de närmsta två månaderna för svenskstjä­rnan Jim Gottfridss­on.
Det blir inget mer spel de närmsta två månaderna för svenskstjä­rnan Jim Gottfridss­on.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden