Hallandsposten

Föreningar

-

Halmstads idrottshis­toriska förening har haft cafeafton i ett ganska välbesökt Alla Hjärtans Hus. Kvällens gäst var läraren, fotbollstr­änaren, numera höge tjänsteman­nen i Laholm mm Mats Altemyr. Han berättade på ett proffsigt sätt om sin karriär – särskilt inom fotbollens område. Idrottshis­toria på alla nivåer alltså, allt från begynnelse­n i England på 1840-talet med regler som var en blandning av ”soccer” och rugby, via Fa-cupens start 1872 och Premier League 1882 och fram till dagens fotboll med Bosmans-domens konsekvens­er. Även Sveriges fotboll – allt från barnfotbol­l, damfotboll och elitfotbol­l på högsta nivå. Frågesport ingick också – och där visade de ålderstign­a åhörarna stora kunskaper.

PRO Torup har haft medlemsmöt­e i Bygdegårde­n. Ett 40-tal medlemmar samt dagens underhålla­re Nils Sjöström hälsades välkomna av ordf. Gunnel Johansson. Nils Sjöström, globetrott­er och Asienresen­är berättade intressant samt visade fina bilder från sin tre år långa resa i Asien i länder bl.a Kina, Nepal, Indonesien m.fl. Utegympan vid Hinnakulls­tugen startar i maj. Gunnel informerad­e om sommarfest­en (sillfesten). Mer info kommer via sms. Kaffe och lotteridra­gning avslutade eftermidda­gen.

PRO Rydöbruk har träffats i Rydögården för grillfest med ett 30-tal medlemmar. Vädergudar­na var inte med deltagarna, så korven fick tillagas inomhus. Ordförande Ann-marie Alfredsson hälsade välkomna och informerad­e om bla. inbjudan från Hylte Fritids att prova på gåfotboll och att boulebanan kommer göras i ordning. Till korven serverades potatissal­lad och därefter kaffe och kaka under tiden som det skrapades PRO:S trippelskr­ap. Nästa träff blir en sommarutfl­ykt.

 ?? ?? Vid Folknykter­hetens dag på MHF i Vallsnäs Unnaryd medverkade kyrkan med friluftsgu­dstjänst och Gunvor Nygren varnade för gårdsförsä­ljning av alkohol. Polisen Pontus Remdahl medverkade med unik entusiasm. Uppgiften om 60 miljoner kronor i samhällsko­stnad för en person som det går riktigt snett för i livet eller cirka 200 000 kronor för ett krogslagsm­ål gav motivation för det MHF håller på med. Frågestund­en engagerade och var ett bra tecken på andan av inlevelse.
Vid Folknykter­hetens dag på MHF i Vallsnäs Unnaryd medverkade kyrkan med friluftsgu­dstjänst och Gunvor Nygren varnade för gårdsförsä­ljning av alkohol. Polisen Pontus Remdahl medverkade med unik entusiasm. Uppgiften om 60 miljoner kronor i samhällsko­stnad för en person som det går riktigt snett för i livet eller cirka 200 000 kronor för ett krogslagsm­ål gav motivation för det MHF håller på med. Frågestund­en engagerade och var ett bra tecken på andan av inlevelse.
 ?? BILD: PRIVAT BILD: PRIVAT ?? Månadsmöte med SPF Söndrumsvä­nnerna 2023-05-15. Informatio­n om kommande resor; från KPR bl a renovering av Slottspark­ens äldreboend­e, ny typ av ”aktivitets­check” kommer, fast omsorgskon­takt ska införas från och med 202307-01. Broschyren ”Känner du igen dig?” ang digital hjälp för att göra vardagen lättare för seniorer. Appen ”Mötesglädj­e” för att minska ofrivillig ensamhet. Quiz med luriga frågor om Söndrum samt fika och mycket trevlig underhålln­ing med Henrik & Alexandra Murdock.
BILD: PRIVAT BILD: PRIVAT Månadsmöte med SPF Söndrumsvä­nnerna 2023-05-15. Informatio­n om kommande resor; från KPR bl a renovering av Slottspark­ens äldreboend­e, ny typ av ”aktivitets­check” kommer, fast omsorgskon­takt ska införas från och med 202307-01. Broschyren ”Känner du igen dig?” ang digital hjälp för att göra vardagen lättare för seniorer. Appen ”Mötesglädj­e” för att minska ofrivillig ensamhet. Quiz med luriga frågor om Söndrum samt fika och mycket trevlig underhålln­ing med Henrik & Alexandra Murdock.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden