Hallandsposten

Hfg-stjärnans insats hade räckt till Em-final

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Hemmaplan – då trivs Halmstads Filip Lidbeck. I favoritgre­nen fristående slog 23-åringen till med personligt rekord på lag-sm i artistisk gymnastik – ett resultat som hade räckt till Em-final. – Då är jag egentligen i hyfsat dålig form, ler han.

Lidbeck har under flera år varit Halmstad FG:S främsta gymnast med ett flertal starter i stora mästerskap.

För en månad sedan tävlade han i EM i Turkiet, men fick inte till det i fristående utan hamnade utanför finalen efter poängen 12,6.

– Nä, det gick inte så bra. Jag missade på den näst sista längden och det kostade för mycket. Jag var egentligen i bra form och vet att jag kan bättre. Då känns det lite segt, tycker Filip Lidbeck.

Men i hemmahalle­n lyckades Hfg-stjärnan desto bättre.

Han imponerade stort i sitt program på mattan och fick 14.05 i poäng för insatsen. Ett resultatet som överraskad­e både honom själv – och förbundska­ptenen, tillika Hfg-tränaren, Niklas Andersson.

– Vi har haft 14 som en målpoäng under väldigt, väldigt lång tid så därför var det skönt att han tog sig över gränsen, myser Andersson.

Nu ställer Lidbeck in siktet på SM i månadsskif­tet juni/juli, men säsongens stora mål är att kvala in till VM som avgörs i Antwerpen i höst.

Där har han skapat sig ett bra utgångsläg­e efter en framskjute­n placering tidigare i år i en Wc-tävling i tyska Cottbus.

– Jag har väl redan kvalat in, men för att övertyga förbundet att de ska skicka mig så är det viktigt att göra bra resultat här på lag-sm och senare på individuel­la SM, säger Filip.

Halmstad hade hoppats vara med och slåss om Sm-guldet i lag, men med Lidbecks klubb- och landslagsk­ollega William Hyll skadad minskade hemmalaget­s chanser drastiskt.

Hyll har dragits med en axelskada

BILD: ROGER LARSSON

och opererades för en månad sedan. Han kan tidigast vara tillbaka i höst.

Därför släppte HFG fram två stora talanger – 14-åringarna Gusten Hyll och Olle Bengtsson, som debuterade i så stora sammanhang.

– Det blir väldigt svårt att ta en lagmedalj, men för min del är det en bra komma-igång-tävling och ett fint genrep inför SM, tycker Lidbeck.

Framtiden ser ljus ut för Halmstad som har många unga killar i träning.

– Vi har massor som ska tävla i morgon och flera av dem har goda chanser, anser Niklas Andersson.

För Halmstads seniorer fattades de till slut bara knappt tre tiondelar för en medalj i lag-sm, men Lulegymnas­terna knep bronset. Vann gjorde Hammarbygy­mnasterna.

 ?? ?? Filip Lidbeck misslyckad­es på EM för en månad sedan men tog gruvlig revansch när Halmstad FG arrangerad­e lag-sm.
Filip Lidbeck misslyckad­es på EM för en månad sedan men tog gruvlig revansch när Halmstad FG arrangerad­e lag-sm.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden