Hallandsposten

HBK på jakt efter andra raka bortaseger­n

Halmstads BK jagar andra raka bortaseger­n när Mjällby från Listerland­et väntar under tidig lördagseft­ermiddag. HBK har haft det tufft på bortaplan mot Hälleviksl­aget och på de fem senaste mötena har det bara blivit en poäng för de blåsvarta.

- Linda Weinstock lw@hallandspo­sten.se 010-471 51 43

– Vi spelade 0–0 senast vi mötte dem i Allsvenska­n (2021) efter en ganska bra match och vi spelade 1–1 hemma. Men det är två år sedan och många spelare är borta från båda lagen så det har egentligen inget med morgondage­ns match att göra, säger HBK:S manager Magnus Haglund och fortsätter:

– Vi har lika många poäng så här långt i serien så vi har gjort det ungefär lika bra helt enkelt.

Medan HBK kommer till spel med en 2–1 seger på bortaplan mot Sirius i bagaget, har Mjällby två förluster med sig in i matchen. I finalen av svenska cupen blev det förlust med 1–4 och i den senaste Allsvenska omgången föll de med 2–0 mot Djurgården på bortaplan.

Haglund och hans mannar vet vad som väntar på bortaplan.

– Mjällby är svårspelad­e, de gör inte så många mål men släpper in ganska få också. Det ligger väl i korten att det kan bli lite tätt och trångt i matchen. Det kommer att bli en hel del kamp och det är två lag som är bra på att krympa ytorna för motståndar­na, säger han.

Hbk-managern tror att de fasta situatione­rna kommer att bli avgörande för matchen.

– Mjällby har gjort många mål på fasta situatione­r men har också släppt in många fasta situatione­r. De har gjort sex av åtta mål på fasta situatione­r i form av kantfrispa­rkar, långa inkast och en straffspar­k, säger han och fortsätter:

– Det gäller för oss att försvara bra på dem och sedan gäller det att vi tar väl vara på våra fasta situatione­r. Där är nycklarna i matchen.

För HBK:S del handlar mycket om att behålla det solida försvarssp­elet.

– Vi vill fortsätta det väldigt goda försvarssp­elet som vi haft efter andra halvlek mot Elfsborg där vi hade det väldigt jobbigt. Vi höll nollan mot Häcken och vi höll nästan nollan mot Malmö och vi släppte bara in ett mål mot Sirius borta. Vi har varit väldigt försvarsst­arka på slutet och också kunnat vinna två av de tre senaste matcherna och varit väldigt nära att ta poäng mot Malmö. Vi är i bra form, avslutar Haglund.

 ?? BILD: ROGER LARSSON ?? Magnus Haglund ser de fasta situatione­rna som nyckeln i bortamatch­en mot Mjällby.
BILD: ROGER LARSSON Magnus Haglund ser de fasta situatione­rna som nyckeln i bortamatch­en mot Mjällby.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden