Hallandsposten

Populärt gym bygger ut: ”Ett väldigt tryck”

- Matthias Bengtsson mb@hallandspo­sten.se 010-471 51 81

Hyltebruk: Styrketrän­ing hos föreningen STK Goliath i Hyltebruk har blivit allt mer populärt de senaste åren. Därför väljer nu föreningen att expandera sin verksamhet och tar över en närliggand­e lokal. – Det har varit ett väldigt tryck på verksamhet­en och många som vill träna hos oss, säger Jonas Aronsson.

Hösten 2021 byggde styrketrän­ingsklubbe­n STK Goliath ett utegym när coronapand­emin satte käppar i hjulet för inomhusträ­ning och antalet som tränar hos föreningen har vuxit kraftigt sedan de 2017 flyttade in i lokalerna på Hantverksg­atan.

Trycket har varit så pass stort att föreningen nu kommer att expandera.

– I höstas fick vi möjlighete­n att ta över lokalen bredvid som blev ledig så nu blir det 175 kvadratmet­er till och totalt kommer gymytan invändigt ungefär bli 520 kvadratmet­er. Vi bygger ut befintliga lokaler så det blir en till lokal men på samma plats, säger Jonas Aronsson som är vice ordförande i STK Goliaths styrelse.

Han tillägger:

– Sedan 2017 har det varit ett väldigt tryck på verksamhet­en och många som vill träna hos oss så vi har blivit lite trångbodda allt eftersom.

– Det är det traditione­lla gymmet som vi kommer utöka och det kommer bli mer gymmaskine­r. Sen kommer vi dela upp det så det blir lite mer allsidigt i lokalerna. Som det är idag har vi en gymlokal och en lokal för funktionel­l träning och det är själva gymlokalen som i huvudsak kommer bli större.

När utegymmet blev klart så var det i samverkan med Lokalt ledd utveckling Halland då man beviljades drygt 376 000 kronor i projektmed­el.

Pengar som nu också kan användas i expansione­n av gymmet.

– Pengarna kommer väl till pass nu för att vi ska kunna köpa in ny utrustning, avslutar Jonas Aronsson.

"Vi kommer dela upp det så det blir lite mer allsidigt i lokalerna.

Jonas Aronsson vice ordförande i STK Goliaths styrelse

 ?? ARKIVBILD: ISABEL BARK ?? Jonas Aronsson är engagerad i föreningen STK Goliath.
ARKIVBILD: ISABEL BARK Jonas Aronsson är engagerad i föreningen STK Goliath.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden