Hallandsposten

Baffoe skallade ihop med ”Ante”: ”En otäck smäll”

HBK:S mittback Joseph Baffoe har gjort succé sedan han kom tillbaka efter skadan. Men i andra halvlek skallade han och lagkaptene­n Andreas Johansson ihop. – En otäck smäll, säger Baffoe.

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Mjällby tryckte på för ett ledningsmå­l i andra halvlek på Strandvall­en.

Då gick Joseph Baffoe upp i en luftduell och nickade ihop med Andreas Johansson, som blev liggande kvar på gräset samtidigt som spelet fortsatte. Max Fenger, Mjällbys lån från danska Odense, fick fritt fram och ville ha straff i en duell med Marcus Olsson.

Domaren Fredrik Klitte vinkade dock avvärjande – vid båda situatione­rna.

– Det är sådant som händer att man smäller ihop, men det borde blivit avblåst när ”Ante” låg kvar med en huvudskada. Det ska ju inte spela någon roll att det var en lagkamrat som jag träffade, tycker Joseph Baffoe.

– Skönt att det gick bra med ”Ante”. Jag bad om ursäkt efteråt. Sedan hur det går för mig är skit samma.

Han var sedan inblandad i en ny smäll mot huvudet i slutet när han och Fenger skallade ihop.

Men Baffoe reste sig efter smäll nummer två och gjorde totalt sett en strålande insats. Han nickade undan massor av bollar när Mjällby skickade in inlägg efter inlägg från kanterna.

– Vi gör en viktig insats. Jag tycker att vi visar tålamod och lägger ner den kraft som behövs. Sedan tar vi vara på våra chanser. Mjällby hade många inlägg, men inga solklara chanser, tycker Baffoe.

Mittbacken har haft otur med skador och var borta från all seriefotbo­ll under åtta månader innan han gjorde comeback i förlustmat­chen mot Malmö FF.

Då var han bra och raderade mer eller mindre ut skyttekung­en Isaac Kiese Thelin. Mot Sirius gjorde han en ny stark match och det fortsatte mot Mjällby.

– Det känns bättre och bättre, men jag är inte 100 där än. Jag har många duktiga spelare runt omkring mig och då är det enkelt att spela fotboll. Jag hoppas att de tycker att det är lika enkelt att spela med mig.

Den skada han brottats med på senare tid har varit en sträckning.

– Jag hade oturen att skada mig mot Värnamo i vintras och slog sedan upp skadan. Att vara borta så länge kändes som om jag tappade rytmen, men nu har jag kunnat träna regelbunde­t och behöver så många matcher som möjligt för att komma i form.

Jonas Axeldal

"Det känns bättre och bättre, men jag är inte 100 där än.

 ?? BILD: MAGNUS LEJHALL ?? Joseph Baffoe fick ett par riktiga smällar i huvudet, men reste sig upp och svarade för en ny stark insats i HBK:S försvar.
BILD: MAGNUS LEJHALL Joseph Baffoe fick ett par riktiga smällar i huvudet, men reste sig upp och svarade för en ny stark insats i HBK:S försvar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden