Hallandsposten

Batman och Pippi Långstrump – en sport i sig i Tylösand OCR

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se Bild: Roger Larsson rl@hallandspo­sten.se

Batman, Spiderman, Jokern och Pippi Långstrump! Familjedag­en i Tylösand lockade många barn och vuxna till salta bad och tävlingar på stranden där seriefigur­erna var ett populärt inslag. – Ett fantastisk­t fint arrangeman­g med ett lopp som främjar hälsan, säger Madeleine Blomberg, som tävlade tillsamman­s med sina barn.

Det var ju som bekant Mors dag på söndagen och flera barn hade gett sina mammor en startbilje­tt till Nordens sandigaste lopp Tylösand OCR i present.

Madeleine Blomberg var dock inte en av dem.

– Nej, jag var självregis­trerad så jag anmälde mig och barnen för fyra-fem månader sedan, säger Madeleine, som sprang den två kilometer lång banan ihop med Louis och Matilda.

Blomberg har tidigare själv sprungit Göteborgsv­arvet och genomfört en Ironman i Kalmar. I vinter siktar hon på att köra Vasaloppet för första gången.

– Då vill jag helst köra det stora Vasaloppet, men vi får se hur mycket jag hinner träna. Det tar mycket tid med tre barn.

Just kidsen såg ut att ha en trevlig försommard­ag på stranden och utmanades på de olika hindren av bland andra Jokern och Batman.

Seriefigur­erna som sprang runt ingår i en grupp som heter Fun Squad. De åker runt på olika tävlingar med uppgift att skoja med ungdomarna och samtidigt dra in pengar till olika organisati­oner. I år är det barndiabet­esfonden som gäller.

– Familjerac­et har varit näst intill fullt och det är jättekul att se att intresset är så stort. Det är många som brinner för att springa loppet och ha kul ihop, säger Sara Karlsson, som tillsamman­s med sin man Timy Karlsson är upphovsper­soner till OCR Tylösand.

Halmia hade en annan tävling tidigare och det var den som Karlssons tog över och istället satsade på en ny med den modell med hinder som finns i dag. För att få ordning på allt har arrangören tagit hjälp av Astrioungd­omar som funktionär­er.

Tylösand OCR avgjordes för sjätte gången och lockade allt som allt över 400 tävlande under två dagar.

I lördags stod elit- och motionstäv­lingar på programmet och precis som i fjol blev det hemmaseger i damelitkla­sen för Tanya Karlsson, Halmstad Garnisons IF, och på herrsidan var Jonathan Stiig, Theocrgym IF från Bohus, först under målskynket efter 6,5 avverkade kilometer.

 ?? ?? Tylösand OCR avgjordes i helgen för sjätte gången och precis som vid andra tillfällen dök seriefigur­er som Batman upp för att skoja och stoja med barnen.
Tylösand OCR avgjordes i helgen för sjätte gången och precis som vid andra tillfällen dök seriefigur­er som Batman upp för att skoja och stoja med barnen.
 ?? ?? En del tuffa hinder var det på banan i Tylösand. Ett av dem var armgång.
En del tuffa hinder var det på banan i Tylösand. Ett av dem var armgång.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden