Hallandsposten

Division 1 Tillbaka efter stroken – ”Fidde” såg HBK:S match

- Matthias Bengtsson mb@hallandspo­sten.se 010-471 51 81

För några veckor sedan drabbades HBK:S damlagsträ­nare Fredrik ”Fidde” Andersson av en kraftig stroke. I helgen var han på plats för att följa damlagets match mot Rosengård från läktaren. – Nu är man bara glad för hans skull och man tänker på hans familj, säger HBK:S lagkapten Matilda Johansson. HBK Rosengård 0 1

När HBK under lördagseft­ermiddagen tog emot Rosengård så var det tredje matchen i rad som assisteran­de tränare Iztok Pristovnik hade huvudansva­ret.

Detta eftersom huvudträna­re

Fredrik ”Fidde” Andersson för några veckor sedan drabbades av en kraftig stroke.

Lyckligtvi­s mår Hbk-legendaren efter omständigh­eterna bra och satt på läktaren i solskenet för att ge sitt stöd till HBK.

– Första matchen vi spelade utan honom så bestämde vi oss för att vi skulle vinna för ”Fiddes” skull och det har levt kvar att vi ger lite extra för att vi vet att han mår bra av det, säger HBK:S lagkapten Matilda Johansson.

Hur reagerade truppen när ni fick höra vad som hade hänt ”Fidde”?

– När vi fick beskedet så blev alla väldigt tagna och då inser man att fotbollen inte är det viktigaste utan att hälsan kommer före. Nu är man bara glad för hans skull och man tänker på hans familj.

– Det är kul att ha honom med och jag är bara jätteglad att han mår bra och att han har klarat sig så bra med tanke på vad som har hänt. Sen att han kan vara med här och bidra betyder väldigt mycket för oss.

Hur har han reagerat på ert stöd?

– Han säger att han blir väldigt varm i hjärtat av stödet och tycker att vi är ett väldigt fint lag. Han är glad att han har oss bakom sig.

Från läktarplat­s kunde han se HBK öppna matchen piggt och hade också en boll i nät efter 19 minuters spel då Elsa Karlsson nickat in en frispark från Nicolina Svensson. Men målet dömdes tveksamt bort för offside.

– Domaren tycker det men det känns inte som att det är offside. Det känns väldigt orimligt, säger Matilda Johansson besviket.

I en rätt chansfatti­g match överlag var det i stället Rosengård som skulle ta ledningen när gästerna fick straff i den 86:e minuten. En straff som Hanna Stenberg säkert kunde placera in.

HBK försökte i slutet trycka på för en kvittering men hemmalaget lyckades inte komma tillbaka in i matchen.

– Jag tycker vi gör en väldigt bra match och är stundtals bättre än Rosengård så då är det extra surt att förlora med 0–1 och dessutom på straff så sent. Så det är väl den suraste av förluster.

Halmstadbo­xaren Adolphe Sylva vann i proffsdebu­ten.

 ?? BILD: ROGER LARSSON ?? HBK:S damlagsträ­nare Fredrik ”Fidde” Andersson var på plats på Halmstad arena IP för att följa HBK:S match mot Rosengård. Hbk-legendaren som för några veckor sedan drabbades av en kraftig stroke mår efter omständigh­eterna bra.
BILD: ROGER LARSSON HBK:S damlagsträ­nare Fredrik ”Fidde” Andersson var på plats på Halmstad arena IP för att följa HBK:S match mot Rosengård. Hbk-legendaren som för några veckor sedan drabbades av en kraftig stroke mår efter omständigh­eterna bra.
 ?? BILD: PETTER ARVIDSON ??
BILD: PETTER ARVIDSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden