Hallandsposten

Proffsdebu­ten blev en stor succé för Sylva

- Matthias Bengtsson mb@hallandspo­sten.se 010-471 51 81

Det blev en perfekt start på proffsäven­tyret för Halmstadbo­xaren Adolphe Sylva. Efter fyra ronder mot ukrainaren Yevhen Turovskyi kunde Sylva vinna efter enhälligt domslut trots att han blev nedslagen två gånger i den andra ronden. – Den där krigarinst­inkten kickade in och jag tänkte att jag inte ska falla på det här sättet, säger Sylva.

Adolphe Sylva gick i helgen sin efterlängt­ade proffsdebu­t på galan Armand Boxing Promotion Fight Night IX i Malmö. En gala som den förre proffsboxa­ren Armand Krajnc stod bakom.

För motståndet i mellanvikt stod ukrainaren Yevhen Turovskyi och inlednings­vis hade den 29-årige Halmstadbo­xaren det tufft.

Efter en rätt avvaktande första rond gick Turovskyi på offensiven i den andra och fick in två bra träffar som gjorde att Sylva hamnade i backen vid två tillfällen.

– Det var en bra match och jag mötte en duktig grabb. Efter att jag gick ned så tänkte jag att jag måste ta det lugnt för det var hårda smällar som satt och jag blev rejält skakig. Jag fick ta räkningen och ta den tiden som behövdes för att jag skulle återhämta mig, säger Adolphe Sylva.

Halmstadbo­xaren kom tillbaka starkt och hade framför allt många tunga kroppslag som vållade stora problem för ukrainaren.

Både i tredje och i fjärde ronden var det Turovskyis tur att tvingas ta räkning då han blev sittandes vid ett par tillfällen efter Sylvas tunga slag.

– Den där krigarinst­inkten kickade in och jag tänkte att jag inte ska falla på det här sättet. Den här matchen var min och det var det som drev mig.

Efter fyra ronder dömde samtliga domare seger för Sylva som kunde sträcka händerna i luften och där med vinna i proffsdebu­ten.

– Det känns verkligen bra och det behövdes också. Första matchen vill man alltid vinna för det betyder väldigt mycket och det ger mig en bra start. Det är väldigt skönt att se att all träning har lönat sig.

– Nu är det upp till min manager att fixa matcher till mig och det här är en stor grej för mig. Jag kommer fortsätta träna hårt så får vi se vad som väntar, avslutar Sylva med ett stort leende.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden