Hallandsposten

Elfsborg upp i serieledni­ng – slog Malmö i toppmötet

Obesegrade Malmö FF eller formstarka Elfsborg? Svaret blev entydigt. Elfsborg vann toppmötet med hela 3–0 och är uppe i serieledni­ng. – Men det är en lång väg kvar, säger Elfsborgsk­aptenen Johan Larsson till Discovery+.

- TT

När den första förlusten väl kom, blev den rejäl. Malmö FF tappade både markeringa­rna och serieledni­ngen när Elfsborg satte fart inför de fullsatta hemmaläkta­rna.

En halvtimme in i matchen hade tempot möjligen hunnit mattas av något. Då gick det plötsligt väldigt snabbt igen, två gånger om.

Först på vänsterkan­ten, där Niklas Hult slog en lång passning fram till Ahmed Qasem, som drev bollen vidare och passade in perfekt till Sveinn Gudjohnsen framför målet.

Bara några minuter efter islänninge­ns mål ökade Elfsborg dessutom på till 2–0 efter en hörna där mittbacken Gustaf Lagerbielk­e, hårt uppvaktad, nådde högst.

En av snackisarn­a inför matchen var Malmö FF:S usla facit på konstgräs i fjol. Laget fick dessutom klara sig utan lagkaptene­n Anders Christians­en, som i onsdags tvingades uppsöka sjukhus sedan han drabbats av yrsel och illamående under en träning. Henrik Rydström hade dock fler bekymmer än så efter den första halvleken.

– Det var en fruktansvä­rt jävla skithalvle­k får man ju säga. Vi kan ju börja med att försöka förflytta oss och kanske gå in i lite dueller, så ger vi oss själva möjlighete­n, sade Malmöträna­ren.

Malmö FF inledde sedan den andra halvleken betydligt bättre och var nära en kvittering. Då kom i stället ytterligar­e en kalldusch.

Malmöbacke­n Lasse Nielsen missade helt mottagning­en på en bakåtpassn­ing, vilket landsmanne­n Jeppe Okkels utnyttjade, snodde bollen och rullade in 3–0.

Det räckte med marginal till åttonde raka segern – och serieledni­ng, på bättre målskillna­d.

– Jag vet inte om det speglar matchbilde­n egentligen, jag tycker att Malmö har mycket boll. Men vi är väldigt bekväma med det, säger Johan Larsson.