Hallandsposten

Sportchefe­n: ”Största skandalen jag upplevt”

”Största skandalen som jag har upplevt på plats”. Djurgården­s sportchef Bosse Andersson var rasande efter derbyt. – Om jag vore Aik:are skulle jag skämmas så fullständi­gt över hur man uppträder, säger han.

- HP-TT

Djurgården vann derbyt med 1–0 men i stället kom efterspele­t att handla om de skandalsce­ner som utspelade sig i slutet av matchen.

– Det är den största skandalen som jag har upplevt på plats, säger Bosse Andersson.

När två Aik-spelare fick rött kort strax innan tilläggsti­den kastades bengaler in på planen och smällar från bangers ekade på arenan.

Matchen avbröts tillfällig­t och polis gick in på planen för att hindra de personer som försökte ta sig in på konstgräsm­attan.

– Om jag vore Aik:are skulle jag skämmas så fullständi­gt över hur man uppträder, säger Andersson och fortsätter:

– Det här är vår första derbyseger här på tio år och man klarar inte

BILD: EMMA WALLSKOG

av att förlora en derbymatch.

Matchen återupptog­s en timme senare och Djurgården fick med sig tre färska poäng. Bosse Andersson menar dock att händelsen tar glädjen från Djurgården­s seger.

– Det kastades bengaler mot polis – och raketer. Säg något som är värre.

Djurgården­s evenemangs- och säkerhetsc­hef Mats Jonsson:

– Det är ingenting som har skett som egentligen har avvikit från det som fanns med i våra scenarier inför den här matchen, tyvärr, säger Jonsson.

På frågan om vad de hade fått höra i förväg svarar han:

– Vi hade fått indikation­er och signaler på att saker kunde hända om det var så att AIK var på väg att förlora matchen.

"I dag är det över alla gränser. Det är en mörk dag för fotbollen.

Magnus Eriksson Lagkapten i Djurgården

När matchen väl spelades klart hade mer än hälften av Aik-sektionen lämnat och arenan och enligt Jonsson lämnade de självmant.

Magnus Eriksson, lagkapten i Djurgården:

– Det är tråkighete­r, det finns inte mycket mer att säga. Det är barn och barnfamilj­er som sitter där. Börjar man jaga bort dem från fotbollen tror jag man är ganska snett på det. I dag är det över alla gränser. Det är en mörk dag för fotbollen.

AIK:S tränare Andreas Brännström om läktarskan­dalen:

– Det var rörigt, jag får titta på situatione­n igen. Jag såg att det slängdes in grejer. Det var mycket känslor men jag antar att det här är en sak för polisen.

Skandalsce­nerna i Stockholms­derbyt utreds av polisen under rubriken våldsamt upplopp. En ordningsva­kt skadades i händelsen, men inte allvarligt.

 ?? BILD: JONAS EKSTRÖMER ?? Poliser på planen motar bort Aik-supportrar som försöker ta sig in på planen under Stockholms­derbyt mot Djurgården.
BILD: JONAS EKSTRÖMER Poliser på planen motar bort Aik-supportrar som försöker ta sig in på planen under Stockholms­derbyt mot Djurgården.
 ?? ?? Djurgården­s Marcus Danielson och Haris Radetinac jublar efter Danielsons mål som avgjorde Stockholms­derbyt mot AIK.
Djurgården­s Marcus Danielson och Haris Radetinac jublar efter Danielsons mål som avgjorde Stockholms­derbyt mot AIK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden