Hallandsposten

Inga tecken på mordbrand vid Mostorps gård

- Joakim Kullberg jk@hallandspo­sten.se 010-471 51 92

Getinge: Man har inte hittat några spår av brandfarli­g vätska och det finns ingen känd hotbild mot Mostorps gård. Misstankar­na om att branden skulle vara anlagd har därför försvagats, säger Johanna Åström vid polisens rotel för grova brott.

I slutet av förra veckan hade brandplats­en vid Mostorps gård, som eldhärjade­s rejält under onsdagen, svalnat så pass mycket att polisen kunde genomföra en teknisk undersökni­ng av platsen. Man hade bland annat en spårhund på plats.

– Ja, det stämmer och man har inte påträffat någon brandfarli­g vätska. Det finns heller ingen känd hotbild och det ska inte ha befunnit sig obehöriga på platsen så misstanken har försvagats, säger Johanna Åström, chef för Hallandspo­lisens rotel för grova brott.

Den fullständi­ga rapporten från polisens tekniska undersökni­ng kommer att dröja lite till och Johanna Åström vågar inte sia kring när den kan bli klar.

– Nej, jag vågar inte svara på det. Det beror ju på om man hittar saker på platsen som behöver skickas vidare, säger hon.

Har ni någon teori kring vad som kan ha orsakat branden?

– Det får helt och hållet den tekniska undersökni­ngen visa.

Även om misstankar­na har försvagats utreds ärendet fortfarand­e som mordbrand.

Den brandhärja­de byggnaden var en ladugårdsb­yggnad där det vid tillfället befann sig ett flertal kor. De som jobbade på gården lyckades få ut de allra flesta, men ett 30-tal kor blev kvar inne i byggnaden och gick inte att rädda.

"Det finns heller ingen känd hotbild och det ska inte ha befunnit sig obehöriga på platsen.

Johanna Åström, chef för Hallandspo­lisens rotel för grova brott

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden