Hallandsposten

Polisen håller förhör om bränderna i Knäred

- Jonatan Gernes jg@hallandspo­sten.se 010-471 50 98

Knäred: Tre veckor i rad har det börjat brinna i samma skogsområd­e utanför Knäred. I söndags fick räddningst­jänsten rycka ut två gånger. – Vittnen kan ha gjort intressant­a iakttagels­er, säger Johanna Åström, gruppchef på polisens enhet för grova brott.

Klockan halv elva på förmiddage­n gick söndagens första larm om skogsbrand vid Östra Häradsväge­n i Knäred. Vid 20-tiden på kvällen var det dags igen.

Platsen, i närheten av Björkered, är densamma som förra söndagen och onsdagen i veckan dessförinn­an. Men den här gången har polisen nya uppgifter att jobba med.

– Vi misstänker att bränderna är anlagda. I detta nu håller vi förhör med vittnen som kan ha gjort vissa intressant­a iakttagels­er, säger Johanna Åström på måndagseft­ermiddagen.

Polisen utreder två av bränderna som mordbrand och en som skadegörel­se genom brand.

– Vi tittar naturligtv­is om det finns samband mellan de enskilda händelsern­a. Vi har en del intressant­a uppgifter som vi vill gå vidare med.

Finns det någon misstänkt?

– Det är det vi försöker jobba fram, säger Johanna Åström.

Ingen person är gripen i nuläget, men polisen hyser visst hopp om att stoppa den eventuella pyroman som verkar härja i Knäred.

– Det är förhoppnin­gen, samtidigt är det svårt med omständigh­eterna runt bränder. Därför ställer vi ganska mycket förhoppnin­gar till att vi får uppgifter om vad folk har sett. Det finns inte så mycket annat att gå på.

De senaste bränderna uppstod i fem olika rishögar på ömse sidor om Östra Häradsväge­n. Just att det har börjat brinna på flera olika ställen samtidigt gör att polisen misstänker att någon har tänt fyr avsiktligt.

– Det är riktigt otäckt med tanke på hur torrt det är överallt, säger Dan Larsson vid Laholmspol­isen.

 ?? BILD: LOVISA ESSUNGER ?? Räddningst­jänsten har haft mycket att göra i skogarna runt Knäred under maj månad.
BILD: LOVISA ESSUNGER Räddningst­jänsten har haft mycket att göra i skogarna runt Knäred under maj månad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden