Hallandsposten

Ex-proffsets råd till HBK:S heta talanger

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Niklas Gudmundsso­n i Hp-studion.

Erik Ahlstrands och Kazper Karlssons starka vår i Allsvenska­n ger eko utomlands. Men HP:S expert Niklas Gudmundsso­n tycker att det är för tidigt för de heta Halmstads Bk-talangerna att flytta. – Stanna här säsongen ut och fram till nästa sommar, säger han i ”Onside – allt om HBK”.

Det nya avsnittet av Hallandspo­stens nya, Hbk-fokuserade webb-tv-magasin går att se på hallandspo­sten.se nu.

Niklas Gudmundsso­n – som spelade allsvenskt för Bollklubbe­n 1989–95 och sedan således till Blackburn Rovers i engelska Premier League – analyserar där helgens 2–0-seger mot Mjällby, sätter fokus på ett par nyckelsitu­ationer och förklarar varför han tycker att det är riskabelt och onödigt att starta så defensivt som HBK gjorde.

"Då höjs hans standard och nivå och prislappen kommer också att höjas. Webb-tv

Se nya avsnittet av Onside på hallandspo­sten.se

Han diskuterar också det utländska intresse som lär finnas för mittfältst­alangerna Erik Ahlstrand och Kazper Karlsson. Men ex-proffset har också ett råd till de unga Hbk:arna: vänta med att flytta.

– Framför allt Kazper ska stanna här säsongen ut och fram till nästa sommar definitivt för att få allsvensk erfarenhet, och det tycker jag också att Erik ska göra. Då höjs hans standard och nivå och prislappen kommer också att höjas, säger Niklas Gudmundsso­n, som även avslöjar vilken utländsk liga som han tror skulle passa Ahlstrand och Karlsson bäst.

Gudmundsso­n plockar dessutom fram nycklarna inför HBK:S nästa hemmamatch mot Hammarby – och kräver hårdare tag mot problemsup­portrar efter helgens publikskan­dal i Stockholm:

– Bort med dem. Det är nolltolera­ns, förbjud dem, livstid på alla de som är maskerade, säger han.

 ?? BILD: FREDRIK JONSSON ??
BILD: FREDRIK JONSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden