Hallandsposten

Bois bröt trenden – men bara kryss igen

- Karl Andersson sporten@hallandspo­sten.se

Tio omgångar in väntar Varbergs Bois alltjämt på första segern. Med tanke på förutsättn­ingarna var dock krysset i Degerfors ett bra sådant. – Ett fall framåt, där vi inte bjuder så så mycket, säger Robin Tranberg i Discovery + efteråt. Degerfors 1 Bois 1 (0–1)

Det var på förhand en av säsongens viktigaste matcher. Dels behövde Varbergs Bois spräcka nollan i segerkolum­nen, dels är Degerfors ett av lagen som troligtvis kommer slåss med varbergarn­a i botten.

Det fanns dock rätt stora moln på Bois-himlen. Förutom starten, jumbo med fyra raka förluster, rådde det sjukstuga i Bois. Viktiga backarna Hampus Zackrisson och Oliver Stanisic samt anfallarna Assad Al Hamlawi och Ömür Pektas och därtill Eliton Junior saknades nämligen helt från truppen.

– Vi bestämde väl oss för hur elvan skulle se ut för en och en halv timme sedan. Det är de som är friska som spelar. Vi har skrapat ihop det vi har, sa Joakim Persson i Discovery inför matchen.

”Ihopskrape­t” inledde matchen förtroende­ingivande. Den fina starten gav också utdelning redan efter elva minuter, då Lushakus inlägg nickades in i eget mål av Degerfors-backen Seid Korac.

Rent spelmässig­t lyckades inte Bois kapitalise­ra på drömstarte­n, då Degerfors tog över matchen därefter och skapade ett gäng kvalitativ­a chanser. Bois lyckades dock hålla undan halvleken ut.

Men i den 63:e minuten kom 1–1. Detta sedan Bois inte fått undan bollen efter en hörna varpå Elyas Bouzaiene kunnat stöta in kvittering­en mitt framför mål, där Bois sedan inte förmådde utnyttja det numerära överläget på slutet efter att Christos Gravius fått rött kort.