Hallandsposten

Beskedet efter skadan: Sead aktuell för finalen

Sead Haksabanov­ic missade ligaavslut­ningen på grund av en skada. Men den förre Hbk-stjärnan kan vara tillbaka till cupfinalen. – Det är inte så illa som vi trodde, säger Celtics manager Ange Postecoglo­u till Celtics hemsida.

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010-471 51 41

Sead Haksabanov­ic Celtic, Skottland

Sead Haksabanov­ic tvingades lämna planen redan efter 22 minuter i veckomötet med Hibernian (förlust med 4–2) och missade ligavslutn­ingen som redan klara mästarna Celtic vann med 5–0.

Inför matchen kom dock Celtics manager med goda nyheter om den förre Hbk-stjärnans skada inför den stundande cupfinalen mot Inverness på lördag kväll.

– Det är inte så illa som vi trodde med Sead. Vi tror att det är en bra chans för att (han kan) spela cupfinalen, vilket är bra för både honom och gruppen, säger Ange Postecoglo­u till Celtics hemsida.

Karl-johan Johnsson FC Köpenhamn, Danmark

Efter firandet i danska cupen förrförra veckan har FC Köpenhamn allt i egna händer den här veckan i jakten på en ny ligatitel. FCK, med Kalle Johnsson i truppen, behöver ”bara” vinna mot

Viborg borta på måndagskvä­llen och Randers hemma på söndag i avslutning­en för att säkra ligatitel nummer 15.

Andreas Bengtsson HB Köge, Danmark

Den förre Hbk-backen blev utbytt efter 90 minuter när HB Köge slog Hobro borta i nedflyttni­ngsserien Nordicbet Liga kvalifikat­ionsspil i fredags. På fredag avslutar Köge hemma mot Fremad Amager men kontraktet inför nästa år är redan säkrat.

Gabriel Gudmundsso­n Lille, Frankrike

PSG säkrade i helgen ligatiteln i Frankrike men det finns fortfarand­e Europaplat­ser på spel inför den sista omgången till helgen. Och där är det nu fördel för Gabriel Gudmundsso­ns Lille i kampen om fjärdeplat­sen som ger spel i Europa League till hösten. Detta sedan Lille i helgen slagit bottenkrig­ande Nantes hemma med 2–1 i en dramatisk match som avgjordes på en omslagen straff i den 88:e minuten av lagets skyttekung Jonathan David. Gabriel Gudmundsso­n inledde på bänken men hoppade in i den 74:e minuten när han ersatte Timothy Weah vid ställninge­n 1–1.

Lille ligger en poäng före jagande Rennes inför den sista omgången på lördag när man gästar Troyes på bortaplan.

Eric Smith St. Pauli, Tyskland

Tyska klubben St. Pauli, med ex-hbk:aren Eric Smith som mittback, avslutade säsongen med att spela 1–1 mot tabellsjua­n Karlsruher hemma. Det innebar att St. Pauli slutade på femteplats i 2.Bundesliga efter en stark upprycknin­g under den andra halvan av säsongen.

För Eric Smith har även denna säsong innehållit en del skadebekym­mer.

– Jag är så klart frustrerad när jag inte kan spela eller hjälpa laget. Jag har spelat 27 tävlingsma­tcher under den här säsongen, det är fler än förra säsongen och en mer än säsongen innan det och det är bra, men jag vill inte tänka för mycket på skador. Jag hoppas så klart att jag kan hålla mig hel genom nästa säsong och det är mitt mål. Jag gör allt jag kan för att spela i varje match, säger Eric Smith till St. Paulis hemsida.

För Smith väntar nu ett kort sommaruppe­håll hemma i Sverige. Redan den 23 juni börjar träningsma­tcherna inför nästa säsong.

– Sommaruppe­hållet blir väldigt kort men vi får inte chansen så ofta till ett längre uppehåll. Jag kommer ändå ha tid att besöka min familj i Sverige och jag ser fram emot det, säger han.

Isak Pettersson Stabaek, Norge

Isak Pettersson­s Stabaek spelar först på måndagskvä­llen hemma mot Vålerengen i ligan. Då lär Pettersson vara tillbaka i målet igen efter att ett ungt och reservbeto­nat Stabaek i förra veckan slog Kjelsås Fotball i norska mästerskap­et.

Rasmus Wiedesheim-paul Hamkam, Norge

Den förre Hbk-skyttekung­en Rasmus Wiedesheim-paul spelade 90 minuter och gjorde 3–0-målet för Hamkam mot Nybergsund i norska mästerskap­et i onsdags. En välbehövli­g seger efter en tung start på ligaspelet där Lilleström väntar på måndagskvä­llen.

Amanda Johnsson Haahr LSK Kvinner, Norge

Trots ett par fina lägen så lämnade Amanda Johnsson Haahr planen mållös när LSK Kvinner slog Lyn hemma med 2–0 i ligaspelet. Anfallaren spelade hela matchen. LSK ligger trea i tabellen.

Zara Jönsson Stabaek, Norge

Zara Jönsson spelade 83 minuter men byttes ut i Stabaeks kvittering­sjakt borta mot Arna-björnar. Bytet hjälpte inte Stabaek som förlorade med 4–2. Laget ligger sexa i tabellen.

 ?? ARKIVBILD: LEE SMITH ?? Sead Haksabanov­ic kan vara tillbaka till cupfinalen i Skottland trots att utgick skadad i veckan som gick.
ARKIVBILD: LEE SMITH Sead Haksabanov­ic kan vara tillbaka till cupfinalen i Skottland trots att utgick skadad i veckan som gick.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden