Hallandsposten

Klart – han ska rädda Chelsea ur krisen

Mauricio Pochettino tar över som huvudträna­re för Chelseas herrar, meddelar den engelska fotbollskl­ubben på sin hemsida. Den 51-årige argentinar­en kliver på sitt nya jobb den 1 juli.

- TT

Mauricio Pochettino tar över om huvudträna­re för Chelseas herrar den 1 juli.

Pochettino tar över ett lag i gungning, där tre olika tränare misslyckat­s med att lyfta Chelsea under en säsong präglad av besvikelse­r. Han ersätter närmast Frank Lampard, den tidigare mittfältss­tjärnan som tillfällig­t styrt Chelseasku­tan sedan Graham Potter fick sparken i början av april. Potter tog å sin sida över från tysken Thomas Tuchel, som fick gå i höstas.

Sportchefe­rna Laurence Stewart och Paul Winstanley tror att Pochettino är rätt man för att vända skutan.

”Mauricios erfarenhet, höga kravbild, ledaregens­kaper och karaktär kommer att passa Chelsea bra när vi blickar framåt. Han är en tränare som vet hur man vinner, som har har arbetat på den högsta nivån, i flera ligor och på flera språk”, säger sportchefe­rna i ett gemensamt uttalande.

"Han gjorde sig ett namn när han under sina drygt fem år hos Londonriva­len Tottenham bland annat ledde klubben till en Champions League-final

Mauricio Pochettino har goda erfarenhet­er från Premier League. Han gjorde sig ett namn när han under sina drygt fem år hos Londonriva­len Tottenham bland annat ledde klubben till en Champions League-final.

Senaste tränaruppd­raget var i franska storklubbe­n Paris Saint-germain, som han fick sparken från i fjol.

Pochettino har skrivit ett tvåårskont­rakt med Chelsea, med en möjlighet för klubben att förlänga med ytterligar­e ett år.

Trots spelarköp på flera miljarder kronor slutade Chelsea inte bättre än tolva i ligan den gångna säsongen. Sett till inspelade poäng, 44 till antalet, var det klubbens sämsta Premier League-säsong hittills.

 ?? ARKIVBILD: FRANCOIS MORI ??
ARKIVBILD: FRANCOIS MORI

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden