Hallandsposten

Slutet nära för inrednings­butik i centrala Halmstad

Centrum:

- Tony Thorsell tt@hallandspo­sten.se 010-471 51 48

De två första månaderna efter flytten till Halmstad city blev en succé för Linda Nystrand. Men efter årsskiftet ”dog” försäljnin­gen och med närmast obefintlig lönsamhet har hon tagit beslutet att inte driva vidare sin inrednings­butik Simply Me. – Butiken är väldigt omtyckt, men det handlas inte i den mån jag behöver, säger Linda Nystrand.

När Linda Nystrand för ett par år sedan blev utbränd väcktes drömmen om att driva en inrednings­butik. På Viktoriaga­tan öppnade hon förra sommaren Simply Me och affärerna gick över förväntan varpå hon fick erbjudande­t om att flytta in butiken till Drottning Kristina-passagen. Linda Nystrand nappade.

– Vi flyttade och november och december blev jättebra. Vi var lyriska över hur allt gick då, men sedan dog allt. Januari, februari och mars var fruktansvä­rt dåliga, berättar Linda Nystrand.

Lönsamhete­n går inte ihop sig för Linda Nystrand som dessutom lägger väldigt mycket tid på butiken då hon driver den själv. Ekonomiska möjlighete­r att anställa personal finns inte, menar Linda.

På butikens sociala medier meddelande hon nyligen att butiken kommer att stängas, men förhoppnin­gen nu är att någon vill ta över butiken och driva den vidare.

– Efter mitt inlägg om att jag måste lägga ned fick jag så mycket fina ord och stöttning så för kundernas skull och för Halmstad vore det synd om den läggs ned.

Under sin tid på Drottning Kristina-passagen har Linda Nystrand försökt anpassa utbudet efter det som kunderna efterfråga­r. Hon har utökat sortimente­t och bland annat satsat dubbelt så mycket på sin klädavdeln­ing. Resultatet har dock inte blivit det önskade och Linda Nystrand tror att inflatione­n är en bidragande faktor.

– Det handlas för lite mot vad det kostar att ta in det i butiken. Jag har bra kundflöde, men det handlas inte, det ska bara tittas. Ibland kan det vara helt dött i butiken i flera dagar.

En möjlig lösning hade kunnat vara att starta en webbshop.

– Med en webbshop hade jag kunnat få en bredare försäljnin­gen men jag har inte möjlighete­n eller tiden att lösa det.

För att undvika ekonomiska bekymmer väljer hon att lämna butiken när lagret har sålts av, alternativ­t när någon vill ta över den.

– Det är jättetråki­gt och jag har inte annat än ångest nu. Det är ett jättesvårt beslut, men jag kommer inte klara det här som person. Det är ändå ett bolag som skulle kunna funka i Halmstad men det behövs fler personer som jobbar med det.

Vad ska du göra när du har lämnat butiken?

– Jag har eventuellt redan fått ett erbjudande om att jobba i en annan butik. Men jag tar det som det kommer nu, jag ska landa lite. Det har varit den roligaste resan jag har gjort men också den tuffaste. Jag visste att det var mycket att hantera, men inte så här mycket. Man är aldrig ledig och min familj påverkas. Jag kan aldrig vara sjuk, jag kan aldrig vabba, man har förpliktel­ser att vara i butiken eftersom jag är själv,

– Vi hade behövt sälja dubbelt så mycket för att kunna anställa någon och för att jag ska kunna ta ut lön. Kan man inte leva sin dröm så får man inse att det gick inte nu. Jag har sett att entreprenö­rssidan finns hos mig, men om det blir något i framtiden så kommer jag tänka till lite, säger Linda Nystrand.

 ?? BILD: JOHAN PERSSON/ARKIV ?? Satsningen höll inte för Linda Nystrand och hennes inrednings­butik Simply Me. Lönsamhete­n är inte tillräckli­g och under sommaren stänger hon butiken om ingen annan vill ta över den.
BILD: JOHAN PERSSON/ARKIV Satsningen höll inte för Linda Nystrand och hennes inrednings­butik Simply Me. Lönsamhete­n är inte tillräckli­g och under sommaren stänger hon butiken om ingen annan vill ta över den.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden