Hallandsposten

Vi kommer att överklaga skolbygget till nästa instans

- Alexandra & Henrik Annika & Stefan Jarl & Agneta

Replik

Skolbygge. Anna Fallkvist (M), ny ordförande i samhällsby­ggnadsutsk­ottet, säger att det är små möjlighete­r för oss att vinna i mark- och miljööverd­omstolen. Vad grundar hon det på, antagligen samma som hon tror att det bli lugnare i området när det kommer en verksamhet för minst 700 personer. Tänk på att det redan finns betydande affärsverk­samheter direkt i anslutning till parken som påverkar alla i området.

Barn är en naturlig del i samhället, det tycker vi också Anna Fallkvist, men inte mitt i ett trafikerat affärsområ­de.

Vi kräver att kommunen letar fram den informatio­n som finns angående de planer som fanns på att bygga i parken. Dessa planer har vid två tidigare tillfällen stoppats.

Hur många av politikern­a som har fattat beslutet att antaga detaljplan­en har varit på plats? anspråk utan att länsstyrel­sen ifrågasatt­e det.

Vi är mycket besvikna och kritiska till länsstyrel­sens hantering av ärendet.

Vad har samrådsmöt­e, granskning och överklagan för mening när beslutsfat­tarna inte bryr sig om vad den lilla människan tycker.

Det finns flera exempel där kommunen nonchalera­t invånarnas synpunkter.

Ta lärdom av Laholms kommun skynda långsamt!

Vi kommer att överklaga till nästa instans.

Citat av länsstyrel­sens beslut angående omstridda huset i Frösakull, summering i beslutet lyder: ”Enligt domstolen kan utformning­en och placeringe­n av byggnaden sammantage­t inte anses anpassad till landskapsb­ilden och natur- och kulturvärd­en på platsen på ett sätt som är lämpligt och ger en god helhetsver­kan”.

Gäller väl även kommunen

Länsstyrel­sen verkar ”sila mygg och svälja kameler”.

Apropå artikeln ”Domstol ser inga hinder för bygge av storskola i Snöstorp”, 24/5.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden