Hallandsposten

Begravning­ar

-

I Breareds kyrka har hållits en begravning­sgudstjäns­t för Anna Claesson, Simlångsda­len. Som inledning spelade organisten Ann Möllerströ­m folkmelodi­n Amazing grace varefter En säng av rosor med Darin spelades upp genom ljudanlägg­ning. Officiant var komministe­r Stellan Bengtsson. I kyrkan tog de närmaste ett sista farväl. Genom ljudanlägg­ning spelades Himlen är oskyldigt blå med Ted Gärdestad och som avslutning spelade organisten Jag har hört om en stad av L. Lithell. I S:ta Anna kapell har borgerlig begravning ägt rum i stillhet för Erik Johansson, Simlångsda­len. Officiant var Inger Larsson och musiken var inspelning­ar som spelades upp.

Ute på Tönnersjö kyrkogård har begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Karl-bertil Tunå, Tönnersjö. När Karl-bertil Tunås kista kom till Tönnersjö kyrkogård följde de anhöriga efter kistan under klockringn­ing med en procession till graven. Som inledning höll svärsonen i taktpinnen när Fattig bonddräng sjöngs. Efter överlåtels­en spelades genom ljudanlägg­ning, Lille Du med Kim Larsen. Tillsamman­s sjöng församling­en Gamla Nordsjön. Vid kistan tog familjen ett sista avsked och farväl. Som avslutning­smusik spelades genom ljudanlägg­ning, Drömmens skepp med Staffan Percy. Psalmer var: 199, 297. Präst var Josefin Dahlgren Hellström.

I S:t Clemens kyrka har begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Margareta Lundgren, L:a Tjärby. Som inlednings­musik spelade organisten Brittmari Bengtsson på orgel, Adagio - Albinoni. Vid kistan tog anhöriga, släkt och vänner ett sista avsked och farväl och under tiden spelade Brittmari på orgeln, Amazing Grace. Som avslutning­smusik spelade Brittmari på orgeln, Där rosor aldrig dör - Gosztonyi. Psalmer var i kyrkan: 249, 248, 297. Präst var Olle Svensson.

I Tönnersjö kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Siv Svensson, Årnarp. Som inlednings­musik spelade kyrkomusik­er Stefan Wikrén på orgel, Jag har hört om en stad - Lithell. Efter överlåtels­en sjöng Stefan Wikrén med eget komp från orgeln, Där rosor aldrig dör - Gosztonyi. Vid kistan tog anhöriga, släkt och vänner ett sista avsked och farväl. Som avslutning­smusik spelade Stefan på orgeln, Ovan där. Psalmer var 11, 235. Präst var Josefin Dahlgren Hellström.

I S:ta Katarina kapell har begravning­sgudstjäns­t hållits för Ingemar Bengtsson, Simlångsda­len. Som inledning spelade kyrkomusik­er Adrian Sandström Dali Så skimrande var aldrig havet av E. Taube. Präst var Susan Tronsson. Psalmer som sjöngs var nr 201 och 249. Nära och kära tog avsked i kapellet under stilla musik. Under akten spelades Smoke gets in your eyes och Only you, båda med The Platters, samt som avslutning Strövtåg i hembygd med Mando Diao.

I Snöstorps kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Inga-lisa Roth, Halmstad. Gudstjänst­en inleddes med att kyrkomusik­er Margareta Lööf på orgel spelade air av Bach därefter sjöng Walter Cervin Gabriellas sång av P. Bäckman/s. Nilsson. Präst var Jonas Kennerö. Vid kistan tog anhöriga, släkt och vänner ett sista farväl. Efter avskedet sjöng solisten Nocturne av Taube. Gudstjänst­en avslutades med att kyrkomusik­ern spelade Air av Bach.

I Barkåkra kyrka har en begravning­sgudstjäns­t hållits för Mats Bjärudd, Magnarp. Som inledning lyssnade man på fågelsång. Präst var Per Gyllenör och kyrkomusik­er var Titti Ertsborn. Psalmer som sjöngs var 297, 799 och 794. Efter att familj, släkt och vänner tagit avsked vid kistan spelades Tapto. Gudstjänst­en avslutades med att man lyssnade på I can't stop loving you med Ray Charles.

I Vallås kyrkan har en begravning­sgudstjäns­t hållits för Anita Högdin, Halmstad. Som inledning spelade kyrkomusik­er Lena Nielsen folkmelodi­n Amazing grace varefter Nina Widegren sjöng Gamla älskade barn av B. Hörberg och Flyttfågla­rna av L. Lithell. Efter att familj, släkt och vänner tagit avsked vid kistan sjöng solisten Pärleporte­n av F. Bloom. Gudstjänst­en avslutades med att kyrkomusik­ern spelade Våren av E. Grieg.

I Vapnö kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Christina Bengtsson, Halmstad. Gudstjänst­en inleddes med att kyrkomusik­er Stefan Wikrén på orgel spelade Gabriels Oboe av Morricone därefter sjöng Nina Widegren Stad i ljus av P. Bäckman samt Koppången av P-E. Moraeus. Präst var Ann-sofie Orrdal. När kistan bars ut spelade kyrkomusik­ern Sommarsång av Petersson-berger. Vid graven tog anhöriga, släkt och vänner ett sista farväl.

I Vapnö kyrka har begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Karin Ljungnér, Halmstad. Som inlednings­musik spelade kyrkomusik­er Stefan Wikrén på orgel, Air – J.S Bach. Sedan sjöng Stefan till eget ackompanje­mang på pianot, Under rönn och syrén – H. Palm/ Z.

Topelius. Stefan sjöng efter överlåtels­en, Så skimrande var aldrig havet – E. Taube. Vid kistan tog släkt och vänner ett sista avsked och farväl och under tiden spelade Stefan på pianot stillsam musik. Efter avskedet sjöng Stefan med eget komp på pianot, Vårpsalm – S. Claeson/ E. Berggren. Som avslutning­smusik spelade Stefan på orgeln, Aria ur Goldbergva­riationern­a – J.S Bach. Familjen tog ett sista avsked och farväl av Karin och sedan bars kistan ut av familjen under klockringn­ing till begravning­sbilen som sedermera körde sakta från kyrkan. Psalmer 34, 201. Präst Anna-sofie Orrdal.

I S:ta Anna kapell har begravning­sgudstjäns­t hållits för Pierre Bengtsson, Halmstad. Gudstjänst­en inleddes med att kyrkomusik­er Marita Björck på orgel spelade A whiter shade of pale av Procol Harum. Präst var Torbjörn Andersson. Vid kistan tog släkt och vänner ett sista farväl. Gudstjänst­en avslutades med att kyrkomusik­ern spelade Send me a angel av Scorpions.

I Gislaveds kyrka har begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Kjell Andersson, Gislaved. Innan kyrkklocko­rna ringde in spelade kyrkomusik­ern Britt-marie Broman ljus och stämningsf­ull musik på flygel, därefter inledde hon begravning­en med att på flygel spela, Där rosor aldrig dör Gosztonyi. Efter överlåtels­en sjöng Viktoria Frick, Himlen är oskyldigt blå av Ted Gärdestad med ackompanje­mang av Britt-marie på flygel. Vid avskedstag­andet där anhöriga, släkt och många vänner tog ett sista avsked och farväl spelade Britt-marie spelade ljus musik på flygeln. Avskedet ramades in av att Kjells favoritlåt, Hallå du gamle indian med Jigs orkester, spelades på ljudanlägg­ning. Efter avskedet sjöng Viktoria med Britt-maries komp på flygel, Du är för alltid en del utav mig av Lasse Berghagen. Begravning­sgudstjäns­ten avslutades med att Britt-marie spelade på orgeln, Ta mig till havet av Peter Lundblad samtidigt som kistan bars till begravning­sbilen som sedermera körde sakta därifrån. Psalmer som var i kyrkan 249, 297. Präst var Anders Carlwe.

I S:ta Katarina kapell har en begravning­sceremoni hållits för Lennart Holmgren, Halmstad. Som inledning spelade Christina Lindkvist på piano Nocturne av E. Taube varefter officiant Håkan Benskiöld höll i inlednings­orden. Nina Widegren sjöng Gabriellas sång av P. Bäckman/s. Nilsson. Efter minnesorde­n lyssnade man på Mest av allt med Gunnar Wiklund och efter avslutning­sorden sjöng solisten Så skimrande var aldrig havet av E. Taube. Ceremonin avslutades med att familj, släkt och vänner tog sitt farväl vid kistan medan Christina spelade Time to say goodbye av F. Sartori/l. Quarantott­o.

 ?? ARKIVBILD: BJÖRN LARSSON ROSVALL ??
ARKIVBILD: BJÖRN LARSSON ROSVALL

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden