Hallandsposten

Hammers tappar anfallsduo: ”Gick inte att matcha”

- Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

Den ene hade redan räknats bort på grund av lagförslag­et att fördubbla försörjnin­gskraven för personer som kommer från länder utanför Europa. Den andra kunde man inte matcha ekonomiskt. Nu lämnar kanadensar­en Tommy Lee och Karl Påhlsson Halmstad Hammers för Skövde respektive Visby/roma.

– Det är naturligtv­is tråkigt, men vi var beredda på det, säger Hammers ordförande­n Niklas Söderström.

Forwarden Tommy Lee, 25, kom under den gångna säsongen från division 2-laget Åmål där han hade öst in mål och poäng.

Och efter en lite trög start blev kanadensar­en också en allt viktigare pjäs i Hammers lagbygge innan säsongen, efter 13 poäng varav fem mål på 30 matcher, fick ett abrupt slut när han fult knätacklad­es av Väsbys Erik Aterius i den andra play off-matchen som renderade matchstraf­f medan det var slutspelat för Lee.

– Vad gäller Lee visste vi tidigt att vi tyvärr inte skulle kunna behålla honom på grund av de nya kraven, säger Niklas och avser regeringen­s förslag att fördubbla försörjnin­gskraven för personer som kommer från länder utanför Europa.

– Tommy försökte ju först att få oss att locka över sin kompis Josh Laframbois­e från Skövde som han spelade ihop med i Åmål. Men allt föll ju på kraven kring det dyrare avtalet, vi skulle helt enkelt inte ha råd, och vi hade också hade ett bra snack och förståelse för varandra.

Då hade Söderström större förhoppnin­gar om Karl Påhlsson, 22.

Han kom från Vita Hästen inför säsongen 2021/22 efter att ha varit utlånad till Borås, men fick säsongen spolierad redan efter sju matcher på grund av en svår skada.

Bättre gick det då den gångna säsongen när Påhlsson kom igång och till slut fick ihop 24 poäng varav åtta mål på 38 matcher, där han också blev en nyckelspel­are i power play.

– Det är en sevärd spelare som vi också hade en bra dialog med. Men tyvärr kunde vi inte matcha Visby/ Roma som med sina större resurser kan ge Karl mer tid att ägna åt hockeyn när vi samtidigt tvingas strama åt vår spelarbudg­et, förklarar Hammers ordförande.

Trots att bara sex spelare hittills är under kontrakt, målvakten Jacob Crespin, backjätten Jonatan Lundgren samt anfallarna Victor Gagic, Marcus Borgh, Albin Blomberg och Lukas Sjöblom, är Niklas inte orolig.

– Nej, vi har många bollar i luften och för samtal både med spelare i klubben och utanför.

– För även om vi inte kan tävla ekonomiskt med många av klubbarna så är det andra värden som vi kan erbjuda. Så det här ska nog bli bra så småningom. Det gäller bara att ha tåldamod och lite is i magen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden