Hallandsposten

Karel Stegeman Toernooi HBK till final i stora cupen – förlorade på straffar

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Halmstads BK var nära en ny succé i Karel Stegeman Toernooi i Nederlände­rna. Men efter finalseger­n i fjol blev det nu förlust i finalen – efter strafflägg­ning. – Spelmässig­t tycker jag nog att vi gör en bättre turnering i år, säger Daniel Kaplinski i HBK:S tränarstab.

Karel Stegeman Toernooi avgörs i Ruurlo och samlar ungdomslag från Nederlände­rna, Sverige, Danmark, Belgien, Israel och Polen.

HBK åkte ned med P19-truppen, men cupen spelas med P18-lag.

– De ändrade inför detta året, för i holländska ligan har de inte P19 utan det är P18. Så vi fick ta med någon spelare som inte normalt brukar vara med oss och fick ha några 04:or hemma som tillhör vår P19trupp, förklarar Daniel Kaplinski.

HBK vann cupen i fjol efter finalseger mot belgiska Mechelen. Det gick nästan lika bra i år för Halmstadla­get, som tog sig vidare från gruppen som tvåa och sedan slog danska Silkeborg med 1–0 i semifinale­n efter mål av Edmond Berisha.

I finalen väntade nederländs­ka FC Groningen, som tog ledningen med 1–0. Men HBK kvitterade (Berisha igen) och det blev ett straffavgö­rande, som Groningen vann.

– Det var väldigt trötta kroppar och hjärnor efter en väldigt lång turnering. Vår målvakt Alexander Nielsen räddar de tre första straffarna, men tyvärr bränner vi också fyra av fem straffar. Så det var väldigt besvikna killar, men vi fick väldigt mycket beröm av andra som tyckte att vi var det bästa laget, berättar Daniel Kaplinski.

Ett pris vann HBK dock eftersom anfallaren Alex Hall utsågs till turneringe­ns bäste spelare.

– Han gjorde tre mål och var ett ständigt orosmoment för motståndar­laget, säger Daniel Kaplinski.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden