Hallandsposten

Tjuv avslöjad av margarinsp­rut på vägg

- Benjamin Troff bt@hallandspo­sten.se 010-471 51 27

Halmstad: Mannen i 50-årsåldern var hungrig, men saknade pengar. Han gick in i en obemannad matbutik och stal varor för tusentals kronor, men avslöjades efter att han av misstag sprutat ner fasaden med margarin.

Det var i september förra året som mannen, tillsamman­s med ytterligar­e en person, besökte en obemannad matvarubut­ik i Halmstads kommun. Han legitimera­de sig med bank-id för att komma in och de fyllde flera korgar med mat.

Mannen säger i polisförhö­r att han hade tänkt betala, men att det visade sig att han inte hade tillräckli­gt mycket pengar när han kom till kassan. Då valde han att helt sonika gå ut från butiken med maten, som var värd nästan 2 700 kronor.

Det fanns dock vissa brister med mannens plan. För det första hade han ju legitimera­t sig med bank-id för att komma in. För det andra fanns det övervaknin­gskameror i hela butiken som följde mannens varenda rörelse.

"När de sedan skulle köra iväg lyckades de backa på flaskan så att det sprutade margarin över hela fasaden.

Det avgörande misstaget visade sig dock bli något helt annat. Bland varorna som mannen och hans sällskap stalfannsb­landannate­nflaskafly­tande margarin. När de kom ut till deras bil och lastade in varorna måste de tappat margarinfl­askan, för när de sedan skulle köra iväg lyckades de backa på flaskan så att det sprutade margarin över hela fasaden.

När butiksägar­en såg den nedsprutad­e väggen bestämde han sig för att titta igenom övervaknin­gsfilmen för att hitta vem som hade orsakat det. I samband med det upptäckte han den stora stölden.

Mannen i 50-årsåldern åtalas nu för stöld och olovlig körning. Han erkänner båda gärningarn­a. Han säger i polisförhö­r att han visste att det fanns kameror, att han hade identifier­at sig via bank-id och att han skulle åka fast för händelsen så småningom. Han säger att han fick ett infall då det visade sig att han saknade pengar för att betala.

 ?? BILD: POLISEN ?? Mannen och hans sällskap plockade på sig varor till ett värde av knappt 2 700 kronor.
BILD: POLISEN Mannen och hans sällskap plockade på sig varor till ett värde av knappt 2 700 kronor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden