Hallandsposten

Larsson gör överraskan­de comeback i SM i Halmstad

- Emil Håkansson emh@hallandspo­sten.se

Efter att länge ha tillhört padelelite­n tvingades John Larsson ta en paus på grund av en handskada. Nu ska han delta i mixed-sm, tillsamman­s med Sofia Arvidsson, när tävlingen kommer till Halmstad. – Det är omöjligt att tacka nej när tävlingen sker på hemmaplan, säger John.

Efter ett och ett halvt år av skadeprobl­em gick John Larsson tidigare i år ut med att han skulle ta en paus från padeln på obestämd tid. Nu meddelar han att återkomste­n kommer ske i sommar, när han tillsamman­s med Sofia Arvidsson ska delta i mixed-sm den 6-8 juli på hemmaplan i Halmstad.

– Det blir nog inte en bättre inramning än så. När en så här stor tävling sker på hemmaplan, och man får möjlighete­n att spela med Sofia, är det omöjligt att tacka nej. Det skulle väl vara två brutna ben i så fall, skrattar John.

John, som länge tillhört padelelite­n i Sverige, tvingades trappa ned på tävlandet efter en fraktur i handen sommaren 2021. Trots att han offentligg­jort sin återkomst i tävlingssa­mmanhang har han dock svårt att se att det ska innebära en officiell comeback efter SM.

– Vägen tillbaka till eliten är mycket längre idag. Konkurrens­en har blivit sjukt mycket större än vad den var när jag var uppe. Det tar mycket tid från det privata och jag har fått en ny roll på mitt vanliga jobb, vilket kommer göra att jag inte är lika fri som innan.

– Det jag saknar är matchvanan, annars har jag tränat mycket. Jag vill vara så stark som möjligt, så att skadorna inte är det som avgör ifall jag spelar eller inte. Skulle möjlighete­n dyka upp vill jag kunna känna mig redo, säger John.

Hur fungerar samarbetet med Sofia?

– Vi känner varandra väldigt bra och har spelat tillsamman­s förut. Vår styrka är att kunna varva allvaret med humor. Vi skrattar mycket och har kul med varandra på banan.

Även Sofia ser fram emot turneringe­n med glädje, och tror på ett gott samarbete med John.

– Det ska bli väldigt roligt, speciellt eftersom det är på hemmaplan. Jag har haft förmånen att gör det förut och det är alltid kul att spela framför familj och vänner. Jag och John känner varandra väl så det brukar bara klicka. Vi har ju vunnit inofficiel­la mixed-sm förr, så jag tror vi kommer kunna hota, säger en förväntans­full Sofia Arvidsson.

 ?? BILD: JOHAN PERSSON ?? John Larsson, som tog paus från padeln på grund av en skada, deltar i mixed-sm i Padel senare i sommar.
BILD: JOHAN PERSSON John Larsson, som tog paus från padeln på grund av en skada, deltar i mixed-sm i Padel senare i sommar.
 ?? BILD: SVEN LINDWALL ?? Sofia Arvidsson har vunnit flera titlar i år.
BILD: SVEN LINDWALL Sofia Arvidsson har vunnit flera titlar i år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden