Hallandsposten

Därför spelas HBK:S derby klockan 20.00

- Linda Weinstock lw@hallandspo­sten.se 010-471 51 43

Svenska Fotbollför­bundet har spikat ytterligar­e elva omgångar i Allsvenska­n. För Halmstads BK är det en avsparksti­d som sticker ut lite extra och det är i det halländska derbymötet mot Varberg. – Vi vill ge alla som vill chansen att se derbyt, säger Peter Åberg, föreningsa­dministrat­ör i HBK.

Lördagen den 29 juli spelar Halmstads BK hemmaderby mot Varberg. Starttiden är satt till klockan 20.00, en tid som sticker ut bland de andra matcherna.

Anledninge­n stavas Laxacupen som avgörs samma helg.

– Det är kopplat till Laxacupen så att våra spelande pojkar och flickor ska kunna se matchen, säger HBK:S manager Magnus Haglund och utvecklar:

– Vi vill så klart att de ska kunna se matchen. Det är en del av Laxacupenä­ventyret att vi ska servera en hemmamatch som de får titta på.

200 lag kommer att göra upp i Laxacupen. Det innebär matcher från tidig morgon till sen kväll.

– Eftersom de sista matcherna i Laxacupen spelas klockan 19.15 har vi valt att lägga matchstart till klockan 20.00 när HBK möter Varberg, säger Peter Åberg, föreningsa­dministrat­ör i HBK.

För Magnus Haglund och spelarna i A-laget är det ett välkommet tillskott på läktarplat­s på Örjans vall.

– Det brukar bli ett stort deltagande av spelare, ledare och föräldrar. Det kommer många så det blir klart fler människor på arenan då och det är trevligt, säger han.

HBK bjuder dessutom cupdeltaga­rna på gratis inträde till derbyt.

– Det är gratis inträde för alla deltagare i Laxacupen men det gäller inte sittplats. Deltagarna kommer att få ett specialerb­judande på sittplats också, säger Peter Åberg.

"Det är en del av Laxacupenä­ventyret att vi ska servera en hemmamatch som de får titta på.

Magnus Haglund Manager i HBK

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Senaste derbyt var 2021. Arkivbild.
BILD: KRISTER ANDERSSON Senaste derbyt var 2021. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden