Hallandsposten

Beskedet: Då kan HBK:S skadade duo vara tillbaka

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Det ljusnar på skadefront­en i Halmstads BK. Managern Magnus Haglund hoppas ha både Phil Ofosu-ayeh och Thomas Boakye tillbaka i full träning på fredag. – Vi är mer positiva i dag än i går, säger Haglund på onsdagen.

Phil Ofosu-ayeh skulle ha startat som högerback för HBK borta mot Mjällby i lördags, men tvingades kasta in handduken under uppvärmnin­gen med smärtor på sidan av bålen.

Tysk-ghananen var ännu på onsdagen inte tillbaka på träningspl­anen utan rehabträna­de på egen hand, men en magnetrönt­gen gav ett positivt utfall.

– Det var en mindre blödning, men ingen muskelskad­a, vilket innebär att målsättnin­gen är att han tränar fullt på fredag–lördag och kan deltaga i matchen. Men sedan ska det gå när han tränar också, påpekar Magnus Haglund.

HBK möter Hammarby på söndag i vårsäsonge­ns sista hemmamatch.

Manager Haglund hoppas även att Thomas Boakye ska vara tillbaka i full träning på fredag och vara aktuell för matchtrupp­en på söndag.

Backen/mittfältar­en från Ghana träffades av en motståndar­es arm i ansiktet under förrförra bortamatch­en mot Sirius och ådrog sig en spricka i kindbenet.

Han har nu utrustats med en ansiktsmas­k för att skydda det skadade området och tränade lätt med laget under tisdagen och onsdagen.

– Jag blir bättre och bättre och svullnaden har gått ned. Men jag behöver träffa en tandläkare för att kolla mina tänder, för jag har ingen känsel i den här sidan, säger han och tar sig på höger kind.

Planen är att Boakye ska bära ansiktsmas­ken under träning och matchspel i fyra till sex veckor. Hur är det att spela med den? – Det går bra. Den sitter perfekt och jag kan se bollen.

Backen Benjamin Hjertstran­d har missat HBK:S tre senaste matcher med en vadskada. Han skulle ha gjort comeback i U21-lagets träningsma­tch mot Häcken i tisdags (förlust med 1–2), men stoppades av feber och var fortfarand­e krasslig på onsdagen.

HBK:S senaste hemmamatch mot Malmö FF lockade 10 240 åskådare. Klubbledni­ngen hoppas på ny storpublik mot Hammarby.

– Det ser bra ut, tycker jag. Vi passerade 5 000 (sålda biljetter) i början på veckan och det känns som en bra publikmatc­h igen, säger klubbchefe­n Jesper Westerberg. Kan det bli en ny femsiffrig publiksiff­ra?

– Man är väl lite orolig för (student)balen, som är samtidigt. Annars hade jag nog kunnat säga att det blir femsiffrig­t, men med den i baktanke känns det väl lite svårare.

"Det var en mindre blödning, men ingen muskelskad­a.

Magnus Haglund Om Phil Ofosu-ayeh

 ?? BILD: ROGER LARSSON ?? Phil Ofosu-ayeh lämnade ett sent återbud till HBK:S 2–0-seger mot Mjällby, men lagledning­en hoppas ha backen tillbaka i träning på fredag. Arkivbild.
BILD: ROGER LARSSON Phil Ofosu-ayeh lämnade ett sent återbud till HBK:S 2–0-seger mot Mjällby, men lagledning­en hoppas ha backen tillbaka i träning på fredag. Arkivbild.
 ?? BILD: JARI VÄLITALO ?? Samma gäller backen/mittfältar­en Thomas Boakye, som har fått en ansiktsmas­k för att skydda sprickan i kindbenet, som han drabbades av i förrförra bortamatch­en mot Sirius.
BILD: JARI VÄLITALO Samma gäller backen/mittfältar­en Thomas Boakye, som har fått en ansiktsmas­k för att skydda sprickan i kindbenet, som han drabbades av i förrförra bortamatch­en mot Sirius.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden