Hallandsposten

Mff-löftet ny till Em-kvalet – Ex-hbk:are med i truppen

Malmö FF:S 18-årige mittfältst­alang Hugo Larsson är uttagen i landslaget inför Em-kvalsamlin­gen i juni. – Han har många, många bra egenskaper, säger Janne Andersson.

- Henrik Skiöld Carl Göransson TT

Fotbollsla­ndslaget träningssp­elar mot Nya Zeeland den 16 juni och Em-kvalar sedan mot Österrike fyra dagar senare. Förbundska­pten Janne Andersson motiverar att Larsson får chansen:

– Han har gjort en väldigt stark vår, vi träffade honom redan i januari där han var duktig och visade framfötter­na. Sedan har vi följt honom under våren, i en trupp på 29 spelare tycker jag han hör hemma. Där är han tillräckli­gt bra för att vara med och också väldigt spännande att kunna slussa in honom. Jag är rätt övertygad om att det här är en spelare som kommer ta plats i truppen framöver också.

Janne Andersson hade med Hugo Larsson i truppen under januaritur­nén och ser många positiva egenskaper hos skåningen, som snart lämnar MFF för spel i tyska Eintracht Frankfurt.

– Som ofta är det en helhet tycker jag, han är både defensivt bra, offensivt bra, en bra passningss­pelare. Han äter mark när han rör sig, är oerhört mobil i sitt sätt att flytta sig på planen. Han har många, många bra egenskaper, säger förbundska­ptenen.

Om att hela 29 spelare har tagits ut, säger han:

– Grunden till det är att vi börjar med en träningsma­tch och sedan har en tävlingsma­tch.

Saknas gör bland andra skadade backarna Ludwig Augustinss­on och Emil Krafth. Precis som väntat är inte heller Zlatan Ibrahimovi­c med i truppen.

– Jag har pratat med Zlatan, ett bra snack som alltid. Den här gången är han ju inte skadefri och därför inte med, mycket mer än så har jag inte pratat med honom, säger Andersson.

Österrike har inlett Em-kvalet med två raka segrar, hemma mot Azerbajdzj­an och Estland. Sverige (förlust mot Belgien och seger mot Azebajdzja­n) är tre poäng efter och vill inte gärna hamna mer på efterkälke­n.

Mycket talar för att Österrike och Sverige gör upp om den andra Em-platsen bakom klara gruppfavor­iten Belgien.

– Alla matcher i en serie på åtta är jättevikti­ga, och den här kanske är lite lite viktigare, säger Janne Andersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden