Hallandsposten

Andersson om skandalder­byt: ”Jag mår nästan fysiskt illa”

- Henrik Skiöld Fredrik Andersson TT

Efterspele­t kring Djurgården– AIK handlade enbart om skandalen i slutskedet av matchen. Förbundska­pten Janne Andersson blev illa berörd av att se scenerna. – Jag har svårt att hitta ord för hur jag ska beskriva det. Jag mår nästan fysiskt dåligt när jag sitter och tittar på det, så tråkigt är det, säger han.

Förbundska­pten för det svenska herrlandsl­aget kommentera­de händelsern­a från söndagens derby när han presentera­de Em-kvaltruppe­n på onsdagen.

– Jag har svårt att hitta ord för hur jag ska beskriva det, jag blir så jäkla illa berörd av att sitta och titta på det här. Som fotbollsar­betare som har hållit på med det här så länge, och som åskådare i det här fallet, så blir man fruktansvä­rt illa berörd, säger Andersson.

Hur ska man få bukt med det hela?

– Jag är inte mannen att lösa vägen framåt, men jag tycker att Fredrik Reinfeldt (Svenska fotbollför­bundets ordförande) hade en bra pressträff i går. Jag kan inte annat än att hålla med, det här måste lagföras. Det får inte bara passera förbi utan att någonting händer. Vem, vad och hur kan jag inte värdera eller bedöma. Jag mår nästan fysiskt dåligt när jag sitter och tittar på det, så tråkigt är det. Landslaget är lokomotive­t i svensk fotboll. Kan ni göra något? Markera på något sätt?

– Det kanske vi kan. Spontant har jag väl ingen idé om det, men finns det något sätt vi kan bidra på så gör vi det med glädje. Det är jag öppen för. Som i så många andra fall är det skillnad på klubb- och landslag. Med vår publik har jag aldrig någonsin känt att det skulle kunna inträffa såna här grejor.

– Oavsett om vi vinner eller förlorar har vi en publik som stöttar oss, säger förbundska­ptenen.

Helgens derby mellan Djurgården och AIK fick avbrytas några minuter innan tilläggsti­den inleddes efter att bengaler kastats in från Aik-sektion. Dessutom ekade smällar från bangers på Tele2 arena och maskerade personer försökte även ta sig in på planen.

BILDER: ANDERS WIKLUND , JONAS EKSTRÖMER

Polis – och polishunda­r – tog sig in på planen och konfronter­ade huliganern­a där det även blev handgemäng. Efter mer än en timmas avbrott – och när mer än halva Aik-sektionen var tömd – spelades de resterande minuterna av matchen klart. Polisen har startat en förundersö­kning om våldsamt upplopp.

 ?? ?? Bengaler kastas in på plan under söndagens fotbollsma­tch i allsvenska­n mellan Djurgården och AIK på Tele2 arena.
Bengaler kastas in på plan under söndagens fotbollsma­tch i allsvenska­n mellan Djurgården och AIK på Tele2 arena.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden