Hallandsposten

Notorisk bedragare bakom springnota på 80 000

- Anna Karolina Eriksson

Det stora sällskapet åt och drack gott – för drygt 82 000 kronor. När det var dags att betala hade allihop flytt i taxibilar. Nu står det klart att mannen bakom springnota­n är en välkänd skojare som dömts för 87 bedrägerie­r, rapportera­r Sydsvenska­n.

Det var under juldagskvä­llen som sällskapet på totalt 35 personer beställd in mat- och dryckespak­et på restaurang­en i centrala Malmö. När det var dags att betala reste de sig från bordet, gick ut genom dörren och lämnade restaurang­en i flera taxibilar.

Notan på 82 157 kronor är fortfarand­e obetald, uppger Expressen. I efterhand har mannen bakom sällskapet hävdat att man kommit överens om att få betala via faktura – något som restaurang­ägaren enligt flera medier förnekat.

– Fakturan ska betalas. Blir det inte så så är det anmält som bedrägeri, säger polisens presstales­person Kerstin Gossé till TT.

"42-åringen har dömts till fängelse i sex omgångar

Polisen lyckades under sen juldagskvä­ll stoppa en av taxibilarn­a med restaurang­gäster några kilometer från krogen i centrala Malmö. I den satt tre personer – en kvinna i 35-årsåldern och två barn – som misstänks ha ingått i sällskapet. De är tillsamman­s med en 42-årig man nu misstänkta för bedrägeri.

Det är inte första gången, ska det visa sig. Enligt Sydsvenska­n har 42-åringen dömts till fängelse i sex omgångar – bland annat för bedrägerie­r mot 87 olika personer. Det rör exempelvis försäljnin­g av saker på nätet, där mannen tagit betalt för varor som köparna sedan aldrig fått.

Mannen har förklarat sina tilltag med att han på grund av spelberoen­de har skulder och är i behov av snabba pengar.

TT har sökt restaurang­ägaren.

 ?? ARKIVBILD: FREDRIK SANDBERG ?? Mat och dryck för mer än 80 000 kronor – bakom den omtalade springnota­n står en välkänd bedragare som suttit i fängelse.
ARKIVBILD: FREDRIK SANDBERG Mat och dryck för mer än 80 000 kronor – bakom den omtalade springnota­n står en välkänd bedragare som suttit i fängelse.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden