Hallandsposten

Arthursson­s förändring för att ta nästa steg

- Matthias Bengtsson mb@hallandspo­sten.se

Spel i stora hallen, klassikerm­öte och storpublik. När Drott tar emot Redbergsli­d på lördag kommer Halmstad arena att koka. Då hoppas Emil Arthursson att han ska spika igen med sin nya målvaktsst­il som han anammat till den här säsongen. – Jag har ändrat om hela mitt spelsätt. Det har varit jobbigt för det tar tid men nu har det börjat sätta sig, säger Arthursson.

Drotts målvakt Emil Arthursson har varit en av lagets nyckelspel­are sedan han kom till klubben inför säsongen 2022/2023.

Säsongen hittills har varit lite upp och ner för 23-åringen som själv tycker att han började säsongen lite svajigt men att prestation­erna blivit bättre och bättre ju längre säsongen har gått.

– Jag tycker det har varit lite upp och ner. Det har blivit bättre på slutet med någon lite dipp de senaste matcherna men på det stora hela har det varit helt okej, säger Emil Arthursson.

Men det finns en anledning till varför prestation­erna, enligt målvakten själv, har varit både upp och ner.

– Jag har jobbat med nya grejer inför den här säsongen med mina målvaktstr­änare (Fredrik Almander och Janne Ekman) så det är mycket nytt som ska in men det börjar sätta sig.

Vad är det som du har förändrat?

– Det är mycket fokus på att jobba bort dåliga räddningar och göra bra grejer kontinuerl­igt. Innan har jag stått och flaxat och hoppats på att jag ska rädda. Nu har vi försökt bena ut hur jag ska göra och då har jag fått ändra om hela mitt spelsätt och jobba in nya mönster. Det har varit jobbigt för det tar tid men nu har det börjat sätta sig.

Känner du att den här förändring­en är viktig för din utveckling?

– Absolut och jag tycker att jag är en mycket bättre målvakt nu än vad jag var för ett och ett halvt år sedan när jag kom hit. Jag har utvecklats jättemycke­t och är jättenöjd med hur det har blivit med de målvaktstr­änare jag har och all hjälp jag har fått.

Under lördagen hoppas Arthursson att hans nya målvaktsst­il ska vara en bidragande faktor till att Drott går vinnande ur klassikerm­ötet med Redbergsli­d.

En match som kommer att bli speciell då Drott öppnar upp hela hallen för att välkomna storpublik till Halmstad arena.

– Det blir en helt annan grej att spela i den stora hallen och en annan inramning. Det kommer nog bli flest antal som jag har spelat inför. Det ska bara bli kul att det kommer mycket folk.

Drott vann matchen när lagen möttes tidigare på säsongen med 35–29 men Arthursson räknar med att den här matchen kommer att bli jämnare.

Ett Redbergsli­d som verkligen är i behov av poäng eftersom man är jumbo i allsvenska­n.

– Det kommer nog att bli grisigt och tufft. I en sådan här laddad match och med den inramninge­n kommer det att bli en derbykarak­tär. Sen får vi se vilket lag som klarar av det bäst men jag tror inte det kommer att vara ett lag som kör över det andra utan det kommer att bli jämnt.

Och just jämnt är det verkligen i den allsvenska tabellen.

Drott ligger inför klassikerm­ötet på en femte plats. Man har dock samma antal poäng (15) som fyran Västerås-irsta men med sämre målskillna­d. Däremot har man bara tre poäng ner till negativt kval.

Men det är en fjärde plats som Drott jagar eftersom tvåan, trean och fyran i allsvenska­n får kvala upp mot handbollsl­igan.

– Vi hade som mål att vara bättre än vi var förra säsongen och än så länge har vi bra häng på kvalplatse­rna. Så på det stora hela får vi vara nöjda även om det är vissa insatser som man är missnöjd med.

Vad tror du om era chanser att ta en kvalplats?

–Jag tror de är goda. Nu har vi spelat lite mer än halva säsongen och vi har lika många poäng som Västerås. Så vi har satt oss själva i ett bra läge, avslutar Arthursson.

 ?? ARKIVBILD: MATS JAVERUD ?? Drotts målvakt Emil Arthursson ska med sin nya målvaktsst­il, som han implemente­rat till den här säsongen, stoppa Redbergsli­d när de forna storklubba­rna möts i Halmstad arena på lördag.
ARKIVBILD: MATS JAVERUD Drotts målvakt Emil Arthursson ska med sin nya målvaktsst­il, som han implemente­rat till den här säsongen, stoppa Redbergsli­d när de forna storklubba­rna möts i Halmstad arena på lördag.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden