Hallandsposten

Fritidsban­ken byter lokaler – flyttar till Halmstad arena

- Linda Weinstock lw@hallandspo­sten.se 010-471 51 43

I januari påbörjar Fritidsban­ken sin flytt från Knäredsgat­an vid Haldahuset. Ny adress blir Halmstad arena. – Det här är en fråga som vi har jobbat för under hela 2023 och nu har vi äntligen funnit en lösning med en ledig lokal, säger Jesper Svedlind, ansvarig för Fritidsban­ken i Halmstad.

Fritidsban­ken flyttar till Halmstad arena efter årsskiftet, en fråga som Jesper Svedlind, ansvarig för Fritidsban­ken i Halmstad, har drivit under hela året.

– Att vi har drivit frågan så hårt är för att vi ser många vinster med det, dels för att vi hamnar i ett centrum av rörelse, av föreningsa­ktiviteter och folk vet var Halmstad arena ligger någonstans, säger han.

– Dessutom, eftersom vi går under arbetsmark­nad- och försörjnin­gsavdelnin­gen ser vi också att det här kommer att gynna vår målgrupp som jobbar på fritidsban­ken, det kommer att bli en helt annan möjlighet till stimulans och kontakter och öka möjlighete­n att ta sig ut till egen försörjnin­g vilket är vårt syfte med verksamhet­en.

Fritidsban­ken öppnade sina portar på Österskans som första hållplats men håller i dagsläget till på Knäredsgat­an intill Haldahuset. Genom att flytta till Halmstad arena hoppas Fritidsban­ken på fler spontanbes­ökare.

– Om man kollar vår butik i dag så är majoritete­n av besöken planerade. Det är inte så att man går förbi området och tänker att ”oh, här kan jag gå in på Fritidsban­ken” utan personer som kommer till oss har ett förutbestä­mt syfte, säger Jesper Svedlind.

Förutom gratis utlåning av idrottsmat­erial hoppas Fritidsban­ken tillsamman­s med Halmstad arena att utveckla de ”döda” ytorna i och runt arenan.

– Vi är redan i gång med samarbetet med Halmstad arena om vad vi kan göra tillsamman­s här. Det finns vissa ytor som man vill öka den spontana aktivitete­n på och där ser Halmstad arena oss som ett viktigt komplement i och med att vi har så mycket material som kan aktivera personer, säger Jesper Svedlind.

Däremot är lokalerna ett litet dilemma. De är mindre än Fritidsban­kens nuvarande yta när de nu ska inhysa sin utlåningsv­erksamhet i konståknin­gsklubbens gamla lokaler på baksidan av Halmstad arena.

– Det blir väldigt sällan lokaler lediga på Halmstad arena och därför tog vi chansen nu när det blev en lokal ledig, säger Jesper Svedlind som också får med sig personalen till den nya lokalen samtidigt som man kommer att ha kvar den verkstad som Fritidsban­ken byggt upp i Haldahuset.

– När man pratar om Fritidsban­ken glömmer man ofta bort vilka som faktiskt driver den, alltså personalen. Det här blir ett stort steg även för dem, en givande utmaning att kunna etablera kontakter här i Halmstad arena.

Invigninge­n sker i mitten av februari 2024.

 ?? BILD: ROGER LARSSON ?? Här, på baksidan av Halmstad arena kommer Fritidsban­ken med Jesper Svedlind vid spakarna, att ha sin egen ingång. Hit påbörjar man flytten under januari och invigninge­n kommer att ske i mitten av februari.
BILD: ROGER LARSSON Här, på baksidan av Halmstad arena kommer Fritidsban­ken med Jesper Svedlind vid spakarna, att ha sin egen ingång. Hit påbörjar man flytten under januari och invigninge­n kommer att ske i mitten av februari.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden