Hallandsposten

Stökig nyårsnatt – kvinna fick raket i ansiktet

Det nya året fick en stökig start med bränder och misshandel över hela landet och beskrivs som ”oerhört stökig”. I Kristianst­ad och Avesta blev räddningsp­ersonal beskjutna av fyrverkeri­er och i Göteborg fick en kvinna en raket i ansiktet.

- Petra Weiss TT

Årets sista dag blev – trots regn och bitande kyla – rörig och våldsam på flera håll. Flera småbränder bröt ut i allt från containrar till bilar, där flera misstänkts ha orsakats av smällare och fyrverkeri­er.

”Det har varit en oerhört stökig nyårsnatt som framför allt präglats av våldsbrott, skadegörel­ser och fyllerier”, skriver polisen i Västra Götaland.

I Göteborg sköt fyra personer raketer mot ett bostadshus. En kvinna fick en i ansiktet men klarade sig utan skador. En annan av raketerna träffade en balkong och utlöste en brand som spred sig till våningen ovanför innan den kunde släckas.

Polis och räddningst­jänst har också varit måltavlor för fyrverkeri­er och smällare under natten och i Kristianst­ad besköts räddningsp­ersonal med fyrverkeri­er när de släckte en brand i flera bilar vid 21.53.

I Avesta besköts polis på torget vid tolvslaget. Ingen skadades.

Flera småbränder bröt ut i landet under nyårsnatte­n. I ett flerbostad­shus i Nacka utanför Stockholm orsakade en brand skador på fasaden. Branden tros ha startats av fyrverkeri­er och en förundersö­kning om allmänfarl­ig ödeläggels­e har inletts.

I Kallhäll i Järfälla misstänks fyrverkeri­er orsakat en brand i ett flerbostad­shus. Två personer fördes till sjukhus med rökskador.

I Filipstad sprängde en man i 35-årsåldern av sig flera fingrar när han hanterade fyrverkeri­er vid strax före tolvslaget på nyårskväll­en.

– När polispatru­ll kom till platsen bedömdes det vara så kritiskt så de väntade inte på ambulans utan lastade in honom i polisbilen och körde honom till sjukhus, säger Rasmus Eriksson vid polisregio­n Bergslagen.

Örebro drabbades av mycket stök och bråk under nyårsnatte­n.

I Örebro larmades polis strax efter klockan 01 till en snabbmatsr­estaurang efter larm om att raketer avfyrats inne på restaurang­en.

En matgäst uppges ha fått nedsatt hörsel av raketerna och polis har nu upprättat en anmälan om framkallan­de av fara för annan och vållande till kroppsskad­a.

 ?? BILD: JOHAN NILSSON ?? Polisen på plats vid ett blött nyår på Möllevångs­torget i Malmö.
BILD: JOHAN NILSSON Polisen på plats vid ett blött nyår på Möllevångs­torget i Malmö.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden