Hallandsposten

HBK allt närmare Nilsson Säfqvists ersättare i målet

Den förre Hbk-målvakten Isak Pettersson klar för serietvåan IF Elfsborg. Då närmar sig i stället en annan målvakt från Elfsborg, Tim Rönning, HBK när han, enligt vad HP erfar, har varit på besök i Halmstad och på Örjans vall.

- Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se

– Jag har pratat med Halmstad, men är öppen för och har lyssnat på alla alternativ som kommit in, säger Tim Rönning som varken vill bekräfta eller neka till om han har varit i stan.

– Det har jag inga kommentare­r till, mer än att Tim är en av de målvaktern­a som finns högt på listan och som jag tycker mycket om, säger i sin tur HBK:S manager Magnus Haglund.

Just Isak Pettersson, som har skrivit på ett kontrakt över 2026 med Elfsborg och presentera­des under lördagen, var ett av de andra huvudspåre­n i jakten efter Malkolm Nilsson Säfqvists ersättare.

Men med Isak borta blir listan allt kortare i en sällan skådad målvaktsro­ckad i svensk elitfotbol­l, där Nilsson Säfqvist alltså går från HBK till Djurgården, Malte Påhlsson

från HBK till Örebro SK, Isak Diawara från Malmö FF till AIK, Samuel Brolin från AIK till Kalmar FF, Ricardo Friedrich från Kalmar FF till Malmö FF – Friedrich som först tippades ersätta Elfsborgs isländske landslagsm­ålvakt Hákon Rafn Valdimarss­on som förväntas gå utomlands.

– Jo, jag har nog aldrig varit med om att så många målvakter byter klubb i allsvenska­n under samma säsong, konstatera­r Haglund.

Och då har han ännu inte räknat in HBK:S andra målvakt förutom Falkenberg­s FF:S hemvändand­e Tim Erlandsson...

Den andre Tim, Rönning, vet dock vad han vill ha:

– Speltid! Jag är 24 år nu och måste få spela för att kunna fortsätta att utvecklas. Så det är avgörande för mig

Efter att ha gjort A-lagsdebut i Elfsborg under en viss Magnus Haglund redan som 17-åring, ”han var ett mentalt stöd och peppade mig”, mot just HBK på träningslä­gret i Salou 2017 dröjde den allsvenska debuten till den 16 september 2019 mot AFC Eskilstuna och efter det blev det 59 raka allsvenska matcher av totalt 80 från start.

ARKIVBILD: JÖRGEN JARNBERGER

Tills en viss Valdimarss­on anslöt sommaren 2022 och förpassade Rönning till bänken som bara startade en match den gångna säsongen, Kalmar FF hemma.

– Hákon var väldigt, väldigt bra så det var tufft, berömmer Tim allsvenska­ns bäste målvakt 2023.

Så trots att 201 centimeter Rönning har kontrakt över 2026 känner han själv att det är dags att röra på sig.

– Jag har verkligen trivts i Elfsborg, men måste också tänka på mig själv. Så vad som än sker framöver vill jag veta det så fort som möjligt.

Och även för Magnus och HBK är ytterligar­e en målvakt prio 1, där Rönning i så fall skulle innebära att klubben måste köpa loss honom från Elfsborg.

– Ja, vi är väldigt måna om att ha båda målvaktern­a på plats när vi kör igång försäsonge­n den 8 januari, medger han.

” Tim är en av de målvaktern­a som finns högt på listan och som jag tycker mycket om

Magnus Haglund HBK:S manager

 ?? ?? Elfsborgs Tim Rönning ska ha synts till i Halmstad och på Örjans vall, vilket ytterligar­e talar för att han kan bli HBK:S nästa målvakt.
Elfsborgs Tim Rönning ska ha synts till i Halmstad och på Örjans vall, vilket ytterligar­e talar för att han kan bli HBK:S nästa målvakt.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden