Hallandsposten

Hammers tog blytung seger

- Matthias Bengtsson mb@hallandspo­sten.se

Inget bortalag hade lyckats ta tre poäng i Karlskrona­s hemmaborg den här säsongen – fram tills nu. Efter en stark laginsats lyckades Hammers som första lag med bedriften och kan fira nyår med tre tunga poäng in på allettanko­ntot. – Vinna här är inte lätt, det är en riktig laginsats, säger tränare Jens Berggard.

I NKT Arena har Karlskrona näst intill varit oslagbara den här säsongen och hade inför matchen mot Hammers enbart tappat två poäng på hemmais (förlusten efter förlängnin­g mot Vimmerby 19 november)

Därför var det en svår uppgift som Hammers ställdes inför då man dessutom saknade sin förstecent­er Victor Gagic som skadade sig i premiären mot Kristianst­ad.

Men Hammers fick en drömstart på matchen när Andreas Andersson redan efter 2.46 kunde göra 1–0.

Ett skott som Karlskrona­s målvakt Viktor Kokman borde ha tagit.

– Det var viktigt att få 1–0 att gå på i det första anfallet vi har, säger Hammers tränare Jens Berggard.

Gästerna spelade väldigt discipline­rat och prioritera­de ett starkt försvarssp­el för att sedan satsa på snabba omställnin­gar.

– Det är så vi behöver spela när vi kommer hit. De har inte så många jättelånga anfall på oss och när de väl har det så reder vi ut det bra.

Hammers kunde i slutet av den första perioden utöka till 2–0 när William Berg tryckte in pucken från nära håll trots att han hade fyra Khk-spelare runt sig.

Samtidigt som man hade ett oerhört stabilt försvar så var Jacob Crespin väldigt bra i målet och räddade det han skulle och lite till.

Men när KHK fick chansen i powerplay i mitten av den andra perioden kunde han inte förhindra Philip Norberg Aspnäs styrning fram till 2–1.

Efter det skruvade KHK upp trycket men Hammers fortsatte med sitt metodiska försvarssp­el och tvingade ut hemmaspela­rna mot sargen och bort från den farliga ytan framför mål.

– Vi behöver spela såhär i varje match i allettan och offra oss för varandra. Alla gör verkligen jobbet.

Men KHK kröp närmare i början av den tredje perioden och hade en kvittering­spuck inne i mål. Men domarna dömde bort målet då Filip

Cruseman åkte in i Jacob Crespin vilket gjorde att målvakten inte kunde agera i nästa situation.

I stället för 2–2 så klev lagkapten Robin Dahse fram och kunde, likt William Berg i andra perioden, forcera in 3–1 med 5.20 kvar av matchen.

Hemmalaget satsade allt framåt i slutet, plockade ut Kokman och spelade sex mot fem vilket skulle ge resultat när Victor Crus-rydberg gjorde 3–2 med 1.45 kvar.

KHK tryckte sedan på ordentligt för ett kvittering­smål och i slutsekund­erna dansade pucken farligt framför Crespin men Hammersspe­larna

spelade uppoffrand­e och lyckades hålla undan.

Hammers är därmed det första laget den här säsongen att vinna under ordinarie tid borta mot Karlskrona.

– Vi sa det innan de här två matcherna att kan vi ta tre poäng så är vi väldigt nöjda och det lyckas vi med. Vinna här är inte lätt, det är en riktig laginsats och det visar vilket bra lag vi är, avslutar Berggard.

 ?? ?? Hammers lyckades med bedriften som inget annat lag gjort den här säsongen – att ta tre poäng borta mot Karlskrona.
Hammers lyckades med bedriften som inget annat lag gjort den här säsongen – att ta tre poäng borta mot Karlskrona.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden