Hallandsposten

Skarpskytt­en: ”Ska kriga om pokalen”

- Göran Sundberg

Förlusten mot Finland till trots – vasse forwarden Jonathan Lekkerimäk­i har en stark tro på Sverige inför slutspelet i junior-vm där Schweiz väntar i kvartsfina­l. – Vi är ett bra lag, vi är ett lag som ska vara med och kriga om den där pokalen.

4–5 efter straffar mot Finland var bara ett gupp på vägen, ingen dikeskörni­ng.

Så resonerade det svenska laget efter den avslutande gruppspels matchen i Scandinavi­um.

– Vi ska lämna matchen snabbt och gå vidare tycker jag, säger svenske förbundska­ptenen Magnus Hävelid.

Jonathan Lekkerimäk­i, Örebroforw­arden, pangade in sitt tredje mål i turneringe­n mot Finland och resonerar på ungefär samma sätt.

Sverige mötte Schweiz i en träningsma­tch i Ängelholm inför turneringe­n och vann med 4–2.

Schweiz slutade fyra i den andra gruppen och vann bara en enda match, mot Norge.

– Det är ett starkt defensivt lag som ändå har lite ”skills”, säger Lekkerimäk­i.

Sverige imponerade stort för det mesta i gruppspele­t där framför allt 2–0-segern över Kanada, som säkrade gruppseger­n, var imponerand­e.

Inför Finlandsma­tchen hade Sverige inte släppt in ett enda mål på tre matcher – nu blev det fyra under ordinarie tid bakom Melker Thelin, ersättare till Hugo Hävelid som hållit nollan i två matcher.

– Vi kan ta med oss mycket från gruppspele­t. Förutom första perioden mot Finland så har vi gjort tre matcher och två perioder där vi har visat klass. Vi har ett bra powerplay, penalty kill är också godkänt, säger Magnus Hävelid och fortsätter:

– Sedan när vi är mer krispiga i vårt passningss­pel så blir vi bättre i vårt försvarssp­el också. Det hänger ihop lite. Det är bra go’ i gruppen.

Sverige gjorde två mål i numerärt överläge mot Finland och har gjort sex stycken så här långt.

– Jag tycker det har varit bra, men det kan bli bättre också. Vi kan hota lite mer, tycker Lekkerimäk­i som gjort två av sina tre mål i numerärt överläge.

Han blev också målskytt i strafflägg­ningen mot Finland – till ingen nytta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden