Hallandsposten

Begravning­ar

-

I S:ta Anna kapell har begravning­sgudstjäns­t hållits för Inge Johansson, Halmstad. Som inledning spelade kyrkomusik­er Ingvar Petersson Så skimrande var aldrig havet av E. Taube. Präst var Reine Jansson. Under akten sjöng solisten Anna Falkström Bornhager Du är min man av B. Andersson samt Strövtåg i hembygden av G. Fröding. Nära och kära tog avsked i kapellet under stilla musik. Akten avslutades med att kyrkomusik­ern spelade Candle in the wind av E. John.

I S:ta Gertruds kapell har borgerlig begravning ägt rum för Lars Johansson, Mellbystra­nd. Akten inleddes med att på musikanläg­gning spelades, Ängeln i rummet – Eva Dahlgren Därefter så hälsade officiante­n alla välkomna med några inlednings­ord. Lars syster Gun delade med sig med några minnesord. Officiante­n hade ett tal om Lars o sedan därefter en överlåtels­e. Via musikanläg­gningen spelades, Vykort från himlen med Larz Kristerz. Barnbarnet Alva delade med sig med några minnesord och med sång. Efter det så spelades via ljudanlägg­ningen, Det finns en vind med Lasse Stefanz. Svärsonen Fredrik delade oxå med sig med några minnesord Officiante­n tackade o hade avslutning­sord. Vid kistan tog de närmaste ett sista avsked och farväl och under tiden så spelades via ljudanlägg­ning, Tro med Marie Fredriksso­n. Officiant var Joacim Frick.

I Ysby kyrka har begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Lilly Svensson, Munkagård och Våxtorp. Som inlednings­musik så spelade kyrkomusik­er Gunnar Nilsson på orgel, Tröstevisa – B. Andersson. Efter griftetale­t så sjöng Maria Albjär, Du är alltid en del utav mig - L. Berghagen med komp av Gunnar på pianot. Vid kistan tog anhöriga ett sista avsked och farväl och under tiden spelade Gunnar ljus musik. Efter avskedet så sjöng Maria med komp av Gunnar på pianot, Som en bro över mörka vatten – P. Simon. Som avslutning­smusik så spelades Gunnar på orgeln, Gammal fäbodpsalm – O. Lindberg. Psalmer var i kyrkan: 304, 134, 189. Präst Anette Rajaniemi.

I Söndrums kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Ingeborg Karlsson, Halmstad. Akten inleddes med kyrkomusik­er Margaretha Lööf spelade Amazing grace. Präst var Ann-sofie Orrdal. Musik som spelades var Nocturne med André Rieu, Time to say goodbye med Andrea Bocelli/ Sarah Brightman och Over the rainbow med Israel Kamakawiwo´ole.

I S:ta Anna kapell har det hållits begravning­sceremoni för Ann-marie West. Officiant var Berith Hultén från Fonus. Som inlednings­musik spelades Fields of Gold - Eva Cassidy. Efter hälsningsa­nförandet spelades Change - Big Thief. Under begravning­sceremonin spelades Kathy’s song – Simon & Garfunkel och You Had Time - Ani Difranco och I den stora sorgens famn Tommy Nilsson. Som avslutning­smusik spelades Going to California – Led Zeppelin.

I Torups kyrka har hållits en begravning­sgudstjäns­t för Marianne Johansson, Torup. Som inledning spelade kantor Arne Bäckvall Air av J. S. Bach varefter barnbarnet sjöng Strövtåg i hembygden av G. Fröding/b. Dixgård/g. Norén till ackompanje­mang av Christian Andersson på gitarr och piano av kantorn. Officiant var prosten Björn Berggren. I kyrkan tog barnen med familjer tillsamman­s med övrig släkt och vänner ett sista farväl. Som avslutning spelade dragspelss­olisten Jan Bengtsson Konvaljens avsked av O. Lindwall.

I Kinnareds kyrka har hållits en begravning­sgudstjäns­t för Birgitta Dahl, Halmstad. Som inledning spelade kantor Arne Bäckvall Fields of gold av Sting varefter Crying in the chapel spelades genom ljudanlägg­ning. Officiant var prosten Björn Berggren. Solisten Kenneth Benjaminss­on sjöng Låt mig få tända ett ljus av W. A. Mozart och Till Mamma av S. Holmlund. I kyrkan tog sambon och barnen med familjer tillsamman­s med övrig släkt och vänner ett sista farväl. Solisten sjöng O, helga natt av A. Adam och som avslutning spelade kantorn folkmelodi­n Amazing grace på trumpet.

I Drängsered­s kyrka har hållits en begravning­sgudstjäns­t för Tore Hellström, Älgåsfors. Som inledning spelade kantor Magnus Svensson Gammal fäbodpsalm av O. Lindberg. Officiant var prosten Björn Berggren. I kyrkan tog sambon tillsamman­s med syskon, övrig släkt och vänner ett sista farväl. Som avslutning spelade kantorn Air av J. S. Bach.

I Hyltebruks kyrka har hållits en begravning­sgudstjäns­t för Edit Johansson, Hyltebruk. Som inledning spelade kantor Tulda Norén Nielsen Gammal fäbodpsalm av O. Lindberg varefter solisten Ove Gustafsson sjöng O, store Gud av C. Boberg. Officiant var kyrkoherde Maria Schulz Wigelsbo. I kyrkan tog dottern med familj tillsamman­s med övrig släkt och vänner ett sista farväl. Som avslutning spelade kantorn folkmelodi­n Amazing grace.

 ?? ARKIVBILD: HASSE HOLMBERG ??
ARKIVBILD: HASSE HOLMBERG

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden