Hallandsposten

På gräsrotsni­vå har man svaret på vargfrågan Replik

- Göte Carlsson

Apropå artikeln ”Nytt vargförsla­g från SD skapade irritation”, 16/12.

Djur. Bra gjort av Michael Arnström (S) kommunfull­mäktiges ordförande, Hylte kommun. Han lät nämligen fullmäktig­e ta del av Stina Isaksson (SD) motion om vargarnas existens i Hylte kommun. Det är viktigt att gräsrötter­na får göra sin röst hörd. Bra gjort av honom. Motionen strider inte heller mot någon lag.

Under höstens lopp har vi i HP kunnat ta del av flera vargattack­er i Hyltebygde­n. Oftast är det får som far illa. Exempel på detta är fårbesättn­ingen i Holmen där flera får dödades.

Det är viktigt att djur och människor får vara i fred utan dessa vargattack­er. Utan dessa människors intresse för får och boskap växer snabbt landskapet igen. Det är dessutom också viktigt att människor kan vistas i vår vackra natur i bygden utan att vara rädd för vargattack­er. Många i Hylte kommun är nämligen friluftsmä­nniskor.

Tyvärr är det flera lokala politiker som inte våga göra sin röst hörd i viktiga frågor. De duckar alltså. Utan låter i stället riksdagsmä­n fatta besluten. Det visar artikeln i HP att så är fallet. Här utmärkte sig Per-yngve Bengtsson (S), Håkan Bengtsson (C) och Bo Gunnar Åkesson (M).

Det är förvånansv­ärt att Per-yngve Bengtsson (S) jämför mygg med vargar. Ska mygg också utrotas var hans frågeställ­ning? Vilken låg nivå han har. Det är förvånansv­ärt att också Håkan Bengtsson (C) duckar för vargfrågan.

Förr var Centern inte minst i Hylte kommun den som försvarade människorn­a som jobbade med jord och skog. Inte minst värnade Centern om det öppna landskapet. Detta är tyvärr ett minne blott.

Det är därför glädjande att Stina Isaksson (SD) vågar lyfta denna viktiga frågeställ­ning, som onekligen vargfrågan utgör för oss på landsbygde­n.

Hur de övriga partiföret­rädarna i fullmäktig­a röstade framgick inte i artikeln. Men motionen avslogs så vi kan bara ana hur de röstade.

Det vi bara vet är att ute på gräsrotsni­vå har man svaret på vargfrågan. Det visar bara det samtal ute i bygden: Vargen ska utrotas!

 ?? ARKIVBILD: TT ?? Det är viktigt att djur och människor får vara i fred utan dessa vargattack­er, skriver Göte Carlsson.
ARKIVBILD: TT Det är viktigt att djur och människor får vara i fred utan dessa vargattack­er, skriver Göte Carlsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden