Hallandsposten

Nya lokaler ska lyfta mäklarfirm­a

Laholm: Fastighets­byrån har flyttat in i nya lokaler på Stortorget i Laholm. – Det känns väldigt bra. Vi får ett betydligt bättre exponering­släge och mer utrymme, säger Magnus Sköld, kontorsche­f på Fastighets­byrån.

- Jerry Carlsson jc@hallandspo­sten.se 010-471 51 65

För några veckor sedan lämnade Fastighets­byrån sin gamla lokal på Köpmansgat­an och nu har det nya kontoret öppnat på Stortorget. Lokalerna är inrymda i det nya huset på brandtomte­n.

– Det återstår lite kosmetiska insatser men annars är allt klart. Vi har redan börjat ta emot kunder här, säger Magnus Sköld.

De nya lokalerna är på sammanlagt 145 kvadratmet­er.

– De som vi hade tidigare var bara på 62 kvadratmet­er så det här är självklart ett stort lyft för oss. Vi kan ta emot kunderna i en fräsch och luftig butik och slutföra affärerna i vårt konferensr­um, där vi även kan hålla olika event i framtiden. I värsta fall har vi även plats för möten i vårt rymliga kök.

I dagsläget är fyra mäklare och en assistent anställda på kontoret.

Magnus Sköld menar att bostadsmar­knaden börjar att stabiliser­a sig.

– Vi hade en rejäl svacka i våras men sedan i somras har det börjat peka uppåt igen. Vi är faktiskt på väg att hamna på samma normala nivå som under 2018 och 2019, det vill säga innan den kraftiga prisuppgån­gen under pandemin, säger han och fortsätter:

– Det känns som att ränteuppgå­ngen har bromsat in. Därmed känner kunderna väl sig lite lugnare när de vet vad de har att rätta sig efter. Ingen kan förvänta sig att räntorna kommer att hamna på samma låga nivåer som för två, tre år sedan.

Utanför fönstren håller byggjobbar­na på att färdigstäl­la de sista detaljerna på byggnaden.

– Det här kommer att bli riktigt bra när det blir klart. Det här blir definitivt en nytändning för oss, säger Magnus Sköld.

 ?? BILD: JERRY CARLSSON ?? Magnus Sköld och Per-olof Almberg, kontorsche­f respektive fastighets­mäklare på Fastighets­byrån, ser fram emot att träffa kunderna i de nya lokalerna på Stortorget.
BILD: JERRY CARLSSON Magnus Sköld och Per-olof Almberg, kontorsche­f respektive fastighets­mäklare på Fastighets­byrån, ser fram emot att träffa kunderna i de nya lokalerna på Stortorget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden