Hallandsposten

Man sov över i polisens privata friggebod

- Joakim Kullberg jk@hallandspo­sten.se 010-471 51 92

Halmstad: En 46-årig Halmstadbo smög mitt i natten in på polismanne­ns privata tomt, tog sig in i en friggebod och somnade. Omkring sju timmar senare blev han väckt och gripen – och nu döms han också för hemfridsbr­ott.

När polismanne­n vaknade en ledig lördagsmor­gon i november förra året kollade han som vanligt igenom den privata bostadens övervaknin­gskamera. På övervaknin­gsfilmen kunde han se att en man gick in på tomten vid midnatt – men filmen visade inte att personen hade lämnat fastighete­n.

Polisen gick därför ut för att kontroller­a tomten – och hittade också snart mannen sovandes i en friggebod som stod på tomten. Polisen ringde efter förstärkni­ng och beordrade inkräktare­n – som då hade vaknat och lämnat boden – att lägga sig ned på marken, vilket han också gjorde. När förstärkni­ngen anlände kunde sedan också mannen gripas.

Inkräktare­n, en 46-årig Halmstadbo, hade också stökat runt under natten – både inne i friggebode­n och i polisens trädgård. Under rättegånge­n mot 46-åringen vittnade polisen om att både han och hans familj tagit illa vid sig av intrånget och att det skapat obehag hos hans barn.

46-åringen har i princip erkänt brottet som han stod åtalad för. Han har förklarat att han vet att han sov i en friggebod som han slumpmässi­gt valde ut eftersom han inte hade någonstans att bo, men han har också sagt att han inte visste om att han inte fick sova där.

Tingsrätte­n anser dock att 46-åringen borde ha insett att han inte hade rätt att ta sig in, och stanna kvar i friggebode­n och dömer honom därför för hemfridsbr­ott. Påföljden blir 80 dagsböter om 50 kronor, totalt 4 000 kronor.

 ?? BILD: JOHAN NILSSON ?? En 46-årig Halmstadbo döms för hemfridsbr­ott efter att ha tagit sig in och övernattat i en polismans privata friggebod.
BILD: JOHAN NILSSON En 46-årig Halmstadbo döms för hemfridsbr­ott efter att ha tagit sig in och övernattat i en polismans privata friggebod.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden