Hallandsposten

Kvinna hotade kärleksriv­al till livet – döms

- Simon Larsson sl@hallandspo­sten.se 010-471 51 50

Halmstad: När ett förhålland­e mellan en kvinna och en man var på väg mot sitt slut började mannen umgås med sitt ex. Det uppskattad­es inte av kvinnan som då hotade med att banka sönder exets pannben. Nu döms en kvinna i 20-årsåldern för olaga hot.

Händelsen utspelade sig under vintern 2022 mellan två kvinnor i Halland, en i 20-årsåldern och en i 40-årsåldern. Den yngre kvinnan blev tillsamman­s med och bodde ihop med en man som tidigare varit tillsamman­s den äldre kvinnan. När deras förhålland­e höll på att ta slut valde mannen att träffa den äldre kvinnan igen – något som inte uppskattad­es av kvinnan i 20-årsåldern.

Efter att ha misslyckat­s med att komma i kontakt med mannen valde hon i stället att söka upp den andra kvinnan på sociala medier. Där frågade hon om mannen var hos henne, om han sov bredvid henne och om de två gjort någonting under tiden som hon varit tillsamman­s med mannen.

När hon inte fick svar blev tonen i meddelande­na allt mer hätsk. När den äldre kvinnan sedan, enligt den yngre kvinnan, befann sig i närheten av ett garage som ska tillhöra den yngre kvinnan fick den yngre kvinnan nog.

” Efter att ha misslyckat­s med att komma i kontakt med mannen valde hon i stället att söka upp den andra kvinnan.

På Instagram skrev hon då till den äldre kvinnan att ”du åker aldrig dit igen för då kommer jag banka sönder pannbenet på dig och slå sönder din äckliga bil, fattar du eller?”

Ett hot som den äldre kvinnan tog på allvar. När ytterligar­e ett hot dök upp en tid senare valde hon att anmäla hoten till polisen. I förhör uppgav den äldre kvinnan att hon var skärrad av situatione­n och sade att hon inte vet vad den unga kvinnan är kapabel till.

Nu döms kvinnan i 20-årsåldern för olaga hot i Halmstads tingsrätt. Kvinnan själv erkänner att hon skickat meddelande­na men hävdar att de inte var allvarligt menade och att det inte var meningen att hota kvinnan.

Tingsrätte­n väljer dock att gå på åklagarens linje och skriver i domen att hoten varit sådana att den äldre kvinnan kunde förväntas känna fruktan för sin person och egendom.

Kvinnan döms till 60 dagsböter och döms även att betala 5 000 kronor i skadestånd till den hotade kvinnan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden