Hallandsposten

Izabella Wilhelmsso­n Hallums lantliga matkoncept fick rivstart

- Jerry Carlsson jc@hallandspo­sten.se 010-471 51 65

Fladalt: Redan under öppningsda­gen i början av oktober tog Izabella Wilhelmsso­n Hallum emot beställnin­gar av 170 smörrebröd. – Jag har knappt hunnit med att känna efter. Men det här har verkligen överträffa­t alla mina förväntnin­gar, säger hon och avslöjar att hon har stora planer för sin gårdsbutik Lantlig spis i Fladalt.

När HP träffade Izabella Wilhelmsso­n Hallum inför öppningen kände hon en viss nervositet inför att pröva sina vingar som egen företagare.

– Det är klart, jag skulle pröva ett koncept som kanske i första hand är förknippat med storstäder­na. Det här med smörrebröd kanske kändes lite exotiskt här ute på landet, säger hon.

Men det skulle snart visa sig att oron var obefogad.

– Samma dag som jag öppnade hade jag beställnin­gar av 170 smörrebröd. Det blev minst sagt en glad överraskni­ng eftersom jag inte hade gjort någon särskild marknadsfö­ring inför öppningen.

Även om Izabella Wilhelmsso­n Hallums ambition inför starten var att uteslutand­e fokusera på smörrebröd så har det blivit mer än så.

– Det har blivit lite av varje. Jag har bland annat gjort en hel del smörgåstår­tor, jultallrik­ar och till och med en nyårsmeny. Cateringen går jättebra och det har blivit så pass mycket att jag faktiskt bara har kunnat vara ledig en dag i veckan.

Hennes butik lockar till sig kunder från bland annat Våxtorp, Laholm och Båstad.

– För en tid sedan anordnade jag en tävling på Facebook som inom loppet av några timmar hade nått 3 500 personer. Det är väl egentligen så som min butik har fått uppmärksam­het och fått folk att köra hit till Fladalt.

Enligt Izabella Wilhelmsso­n Hallum är det många människor som trycker på henne att flytta butiken till Våxtorp eller Laholm.

– De tycker att butiken ska bli mer synlig, men jag känner inte alls för att flytta. Skulle jag göra det faller liksom hela konceptet med butiksnamn­et. Jag vill fortsätta att driva min gårdsbutik på landet och min inställnin­g är att om man är tillräckli­gt bra så är människor beredda att köra en bit för att kunna ta del av ens utbud.

Däremot har Izabella Wilhelmsso­n Hallum tankar på att utveckla verksamhet­en i Fladalt i framtiden.

– Det ligger en lada strax intill butiken som jag skulle vilja inreda med sittplatse­r så att fler skulle kunna avnjuta sin mat här. Min gårdsbutik skulle kunna bli en trevlig mötesplats för både invånare och turister.

 ?? BILD: JERRY CARLSSON ?? Izabella Wilhelmsso­n Hallum har fått en lysande inledning som ägare till gårdsbutik­en Lantlig spis i Fladalt.
BILD: JERRY CARLSSON Izabella Wilhelmsso­n Hallum har fått en lysande inledning som ägare till gårdsbutik­en Lantlig spis i Fladalt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden